Gitarová výuka - konzultácie - workshopy

Nová sekcia na diskusnom fóre "Gitarová výuka - konzultácie - workshopy"


Obsah fóra GuitarMania Aparáty Transtube gitarove kombo PEAVEY RAGE-258

Transtube gitarove kombo PEAVEY RAGE-258

...kombá, hlavy, boxy a iné

Poslať 02 Nov 2010, 11:19
Nováčik Obrázok užívateľa
štamgast
štamgast

Príspevky: 607
Bydlisko: Nitra/Žilina
ak ti zvuk ide cez normálne repráky(teda nie gitarové) tak to skreslenie bude vždy jak pílka :?
a tuším rage nemá direct out...
New begining :)

Poslať 02 Nov 2010, 11:42
Qcko Obrázok užívateľa
nováčik
nováčik

Príspevky: 7
Tam nejde o pilku, tam ide o to, ze ten zvuk je fakt hnusny :D

...aha, takze nema direct out (ale je to na nom napisane :D) ...

...takze to asi vyriesim mikrofonom na kombe, tym sa nemoze nic pokazit :)

Poslať 02 Nov 2010, 14:39
Nováčik Obrázok užívateľa
štamgast
štamgast

Príspevky: 607
Bydlisko: Nitra/Žilina
a aké máš k tomu repráky? lebo ten zvuk je husný asi preto...
New begining :)

Poslať 02 Nov 2010, 15:45
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8048
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

Qcko píše:
Mám otázku k tomuto kombu ohľadne aux input/direct out ...
Input funguje, ale cez vikend som sa pokusil pripojiť na koncovy zosilovac toto kombo ako odposluch (podla navodu sa ma vypnut EQ a signal ma ist z komba von), avsak nic take sa nestalo, kombo hralo stale dalej a neposielalo signal...
...preto sa chcem spytat, ci som spravne pochopil funkciu direct out.

A este jedna otazka, ked som to chcel prepojit tak, ze dam vystup priamo cez sluchadla, tak nastalo ohromne (priam az neprijemne) skreslenie a nedalo sa to pocuvat, co moze sposobovat toto spravanie? (alebo medzi kombo a koncovy zosilnovac treba zaradit este nejaky prvok?)
..este doplnim, ze koncovy stupen je YAMAHA STAGEPAS 500 (2x250W, 8 Ohm)

AUX input funguje pre pripojenie nejakeho CD prehravaca alebo magnetofonu, kedy chces frat na gitare a zaroven pocuvat nahravku a s nou hrat. je pravda, ze nie vsetky zariadenia tomu sedia / myslim vstupno-vystupnymi urovnami/.
Ako urcite nemozes prepojit tento vystup na vstup stagepasu, preto ti toskreslovalo, to su miesta, kde su uplne ine signalove urovne. Ak chces co najjednoduchsie nahrat /a co najkrajsie zvukovo/ toto kombo, tak si kup lacny mikrofon a normalne to zosnimaj a hotovo...

Poslať 02 Nov 2010, 19:31
arihasuri nováčik
nováčik

Príspevky: 3
dobry den,pred nedavnom som si objednal to kombo,vsetko v poriadku az na tu prilis velku hlasitost,musim hrat cez sluchadla aby som nerusil spolubybajucich :) tak prosim pomozte ako sa da znizit hlasitost aby som to pocul len pre seba a aby aj hral skresleny ton :) v tychto veciach som zaciatocnik...ďakujem

Poslať 02 Nov 2010, 20:28
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8048
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

arihasuri píše:
dobry den,pred nedavnom som si objednal to kombo,vsetko v poriadku az na tu prilis velku hlasitost,musim hrat cez sluchadla aby som nerusil spolubybajucich :) tak prosim pomozte ako sa da znizit hlasitost aby som to pocul len pre seba a aby aj hral skresleny ton :) v tychto veciach som zaciatocnik...ďakujem

Doporucujem ti dobre si pozriet tuto temu na tomto fore a tiez zvukovu video ukazku.
Inak ked potrebujes hodne skresleny zvuk, pouzi volbu stack - filter alebo modern, ovladac GAIN vyskusaj natocit niekde v rozmedzi od 1/2 do 3/4, s korekciami zacni na 12 hodinach, pripadne bass a high trochu viac a volume /level/ ovladac daj podla potreby /kludne aj 1 mm nad nulu. Malo by ti to skreslovat dostatocne a pritom hrat uplne potichu... :wink:

A tu je ta moja video ukazka: http://forum.lidlmusic.sk/viewtopic.php?t=1516

Poslať 03 Nov 2010, 00:46
arihasuri nováčik
nováčik

Príspevky: 3
marianguitar píše:
arihasuri píše:
dobry den,pred nedavnom som si objednal to kombo,vsetko v poriadku az na tu prilis velku hlasitost,musim hrat cez sluchadla aby som nerusil spolubybajucich :) tak prosim pomozte ako sa da znizit hlasitost aby som to pocul len pre seba a aby aj hral skresleny ton :) v tychto veciach som zaciatocnik...ďakujem

Doporucujem ti dobre si pozriet tuto temu na tomto fore a tiez zvukovu video ukazku.
Inak ked potrebujes hodne skresleny zvuk, pouzi volbu stack - filter alebo modern, ovladac GAIN vyskusaj natocit niekde v rozmedzi od 1/2 do 3/4, s korekciami zacni na 12 hodinach, pripadne bass a high trochu viac a volume /level/ ovladac daj podla potreby /kludne aj 1 mm nad nulu. Malo by ti to skreslovat dostatocne a pritom hrat uplne potichu... :wink:

A tu je ta moja video ukazka: http://forum.lidlmusic.sk/viewtopic.php?t=1516


Dakujem uz som opat o nieco mudrejsi :))

Poslať 03 Nov 2010, 10:54
Qcko Obrázok užívateľa
nováčik
nováčik

Príspevky: 7
marianguitar: viem ako funguje AUX input, mne slo o to ze na tom kombe je napisane AUX input/direct OUT, tak som dufal ze cez direct aout to pojde (ale nejde :( ) ... riesenie s mikrofonom bude pre nas najlepsie, uz sa po nejakom vhodnom pozeram, diky za rady :wink:

Nováčik: originál repro YAMAHA, 2x250W aktívne, priamo v sade s tym mixom, maju úplne nádherný zvuk 8)
Hrám na Ibanez BTB 305FM - TK, 5 strings + Fender RUMBLE 100

Poslať 03 Nov 2010, 13:03
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8048
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

Qcko píše:
marianguitar: viem ako funguje AUX input, mne slo o to ze na tom kombe je napisane AUX input/direct OUT, tak som dufal ze cez direct aout to pojde (ale nejde :( ) ... riesenie s mikrofonom bude pre nas najlepsie, uz sa po nejakom vhodnom pozeram, diky za rady :wink:

Nováčik: originál repro YAMAHA, 2x250W aktívne, priamo v sade s tym mixom, maju úplne nádherný zvuk 8)

Predpokladam, ze sme si navzajom aj tak celkom nerozumeli, takze ak mas zaujem, napis mi do ss-ky na seba tel. zavolam ti a mozeme to osobne predebatit, mozno na nieco prijdeme ak ti to upresnime... :idea:

Poslať 12 Jan 2011, 17:36
NANUK1992 nováčik
nováčik

Príspevky: 7
Zdravím ! Chcel by som sa spýtať či sa dá z tohto komba dostať zvuk na hranie hudby ako je napr. Blink 182 , Green Day ... Ďakujem.

Poslať 12 Jan 2011, 21:52
Ondskan Obrázok užívateľa
stály inventár
stály inventár

Príspevky: 1191
Bydlisko: Ostrava

NANUK1992 píše:
Zdravím ! Chcel by som sa spýtať či sa dá z tohto komba dostať zvuk na hranie hudby ako je napr. Blink 182 , Green Day ... Ďakujem.


Zvuk aký majú tieto kapely z toho nedostaneš ale dostaneš z toho zvuk s ktorým si ich môžeš zahrať :). Ak sa pýtaš na skreslenie tak toho má požehnane. Každopádne by som išeľ radšej do peavey envoy 110 kvôli väčšiemu reproduktoru.
Guitarist level - 16
Experience/Next level: 64292000/5532600
Gear:
Godin Progression w/ RM Pickups Magic Rails
Schecter C1 w/ SD TB4 + SH2
Laney TT50H
Checha 1x12" open back - Celestion GT12-75
T.C. Electronic G-Sharp
CarlMartin 2Wah
Korg PitchBlack
Alesis iO2 Express + Amplitube 3 + Reaper
http://bandzone.cz/guitarelectrification

Poslať 12 Jan 2011, 22:01
NANUK1992 nováčik
nováčik

Príspevky: 7
Ok Ďakujem :D a čo toto : Peavey Vypyr 30 ?

Poslať 12 Jan 2011, 23:27
Ondskan Obrázok užívateľa
stály inventár
stály inventár

Príspevky: 1191
Bydlisko: Ostrava

NANUK1992 píše:
Ok Ďakujem :D a čo toto : Peavey Vypyr 30 ?


S týmto ešte lepšie ;)
Guitarist level - 16
Experience/Next level: 64292000/5532600
Gear:
Godin Progression w/ RM Pickups Magic Rails
Schecter C1 w/ SD TB4 + SH2
Laney TT50H
Checha 1x12" open back - Celestion GT12-75
T.C. Electronic G-Sharp
CarlMartin 2Wah
Korg PitchBlack
Alesis iO2 Express + Amplitube 3 + Reaper
http://bandzone.cz/guitarelectrification

Poslať 16 Júl 2011, 14:58
mojmirbaran nováčik
nováčik

Príspevky: 1
dobrý den prosim vas poradtemi nejake dobre nastavenie na metalový zvuk :wink:

Poslať 19 Apr 2012, 22:09
ITIetalista Obrázok užívateľa
okukávač
okukávač

Príspevky: 151

nastavenia na metálový zvuk... hmmm 8-10 výšky, 1-3 stredy, 8-10 Basy, Skreslenie 6-10 :wink:
Nastavenia pre Vypyr komba nájdete na: http://www.vypyrsettings.fr/?choice=select
_________________
Guitars:
Ibanez RG170DXL (Electric) - stock
Cort X-2 LH (Electric) - customed- white, fixed bridge, 1volume, 3way switch, Pickups: Bridge EMG HZ humbucker, Neck no-name singlecoil.
Amplifiers:
Peavey Vypyr 15 head + homemade reprobox
_________________

PredchádzajúciĎalší

Späť na Aparáty

cron