Gitarová výuka - konzultácie - workshopy

Nová sekcia na diskusnom fóre "Gitarová výuka - konzultácie - workshopy"


Obsah fóra GuitarMania Aparáty Valveking 212

Valveking 212

...kombá, hlavy, boxy a iné

Poslať 27 Mar 2008, 19:44
Anubis nováčik
nováčik

Príspevky: 5
Caute.
Som zaciatocnik muzikant. Gitaru mam Ibanez RG370DX.
Asi pred mesiacom a pol som si kupil kombo Valveking 212. Neviem posudit ci je vadne alebo to tak ma byt, ale Kanal LEAD mi hraje velmi potichu. Hlasitost Clean kanalu mam maximalne na 1. palicke a uz mi duni izba. Hlasitost Lead kanalu mozem dat aj do polohy 8 z desiatich a hraje to stale potichu. Ani pridanie skreslenia Gain velmi nepomaha. Ked som sa pozeral na kombo zo zadu tak zeravenie vykonovych elektroniek funguje... Elektronky predzosilnovaca su zakryte kovovymi obalmi tak to nie vidiet... Teraz neviem ci ho mam reklamovat alebo nie...


Poslať 27 Mar 2008, 19:54
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

alebo skus vymenit tie male lampy medzi sebou, ci vypozorujes nejaku zmenu...podobny problem sa tu riesil nedavno a zistilo sa, ze problem robila preampova lampa
Obrázok

Poslať 27 Mar 2008, 20:02
Anubis nováčik
nováčik

Príspevky: 5
marianguitar píše:
Spytam sa ta, aky pomer mas nastaveny medzi potenciometrami Pre a Post na LEAD kanaly? Je to dolezite... :wink:


No neviem ktore potenciometre myslis. Na LEAD kanaly su k dispozicii potenciometre Gain, Volume, Bass, Middle, Treble a tlacidala Boost Gain, Volume.


Poslať 27 Mar 2008, 20:38
Anubis nováčik
nováčik

Príspevky: 5
marianguitar píše:
Mal som na mysli pomer - postavenie Gain (skreslenie) a VOLUME (hlasitost). Inak kde si kupil ten VVK212?


Naraz vytocene v maxime som este nemal... ale mam napriklad gain na 8 a volume na 5. VVK212 som objednal cez net z muzikeru.

Poslať 27 Mar 2008, 20:47
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

No obidva naraz naplno to by si to kombo zabil :lol: . Avsak ak je to tak, potom bude fakt asi problem s tym kombom. Odkial si? Kombo (ak je este v zaruke) pojde na zarucnu opravu stejne cez nas, lebo nasa firma je vyhradny zastupca PEAVEY.
Este posledna otazka, to kobo ti hralo hned od zaciatku takto potichu na LEAD kanaly? Mozno by nebolo od veci vyskusat vymenit tie lampy ako pisal styrioci (a tak sa dopatrame co moz byt za problem - lebo moze byt kludne vadna lampa) ak si na to trufas. Vymenenim lamp tak ako pisal nic nepokazis ale oficialne do toho nesmies zasahovat :?

Poslať 27 Mar 2008, 20:53
Lukas Obrázok užívateľa
domáci pán
domáci pán

Príspevky: 234
No je pravda ze do komba v zaruke nesmies sahat ale na druhej strane ak vymenis v preampe dve lampy a odpozorujes ci sa nieco zmenilo tak tym nic nepokazis. Uz sa tu riesil podobny problem ale u hlavy VVK. Boris navzajom vymenil lampy a zistilo sa ze jedna lampa bola vadna, stava sa.
Ak ti teraz blbne skreslovaci kanal, tak vymen jednu lampu za druhu äzapamataj si ktora to je) a zapni. Ak ti napr. zacne blbnut cisty a skresleny bude OK tak je vysoko pravdepodobne ze je na vine lampa. Treba to poskusat a povymienat vsetky v preamp navzajom, aby si zistil ci je to v tych malych lampach.
H&K Cream Machine + kombo PEAVEY Valveking112 + FIRE-08 strat SSH

Poslať 27 Mar 2008, 20:54
Anubis nováčik
nováčik

Príspevky: 5
marianguitar píše:
No obidva naraz naplno to by si to kombo zabil :lol: . Avsak ak je to tak, potom bude fakt asi problem s tym kombom. Odkial si? Kombo (ak je este v zaruke) pojde na zarucnu opravu stejne cez nas, lebo nasa firma je vyhradny zastupca PEAVEY.
Este posledna otazka, to kobo ti hralo hned od zaciatku takto potichu na LEAD kanaly? Mozno by nebolo od veci vyskusat vymenit tie lampy ako pisal styrioci (a tak sa dopatrame co moz byt za problem - lebo moze byt kludne vadna lampa) ak si na to trufas. Vymenenim lamp tak ako pisal nic nepokazis ale oficialne do toho nesmies zasahovat :?



Som z Presova. V zaruke je, kupil som ho zaciatkom februara. Hralo to tak od zaciatku, preto som nevedel ci je to chyba, alebo to ma byt. Aj ked sa mi to nepacilo. No asi sa cez vykend pustim do tej vymeny lamp. Dufam ze tym nic nepokaslem. :)

Poslať 27 Mar 2008, 21:00
Lukas Obrázok užívateľa
domáci pán
domáci pán

Príspevky: 234
Spoj sa cez ss-ku so styriocim ak by si sa bal to robit sa, pripadne ak ti to nie je jasne ako na to. on poriesil takto VVK Borisovi, co som sledoval. Ak zistite, ze na vine je lampa, tak je lahsie poriesit lampu ako posielat na mesiac kombo do reklamacie. :?
H&K Cream Machine + kombo PEAVEY Valveking112 + FIRE-08 strat SSH

Poslať 27 Mar 2008, 21:02
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

Ja len na dokreslenie situacie, Boris tu hlavu kupoval v Nemecku, takze na slovensku reklamaciu uplatnovat nemohol. Ale ak sa to naporiesi tym pokusom, spojime sa spolu a dohodneme dalsie kroky s tym kombom... :wink:

Poslať 28 Mar 2008, 09:48
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

takto: pises, ze ti blbne skresleny kanal..

Boris_Kovac mal problem, ze mu blbli oba kanaly (cisty bol potichu a skresleny mal malo skreslenia), ale ked vymenil dve preampove lampy V1 a V2 (tretia je ako invertor koncaka) medzi sebou, tak dospel k takemu vysledku, ze cisty mu isiel normlane a skresleny bol skresleny, ale bol nejaky uprdeny, proste nehralo to dobre - logickou uvahou a dedukciou som (sme) usudili, ze lampa, ktora je teraz na pozicii iba pre skresleny kanal (V2) a bola predtym na pozicii spolocnej pre oba kanaly (V1) je vadna a jej vymenou sa podarilo problem odstranit..

ked pises, ze ti blbne skresleny, tak skus V1 a V2 vymenit medzi sebou (V3 je ta najblizsie k velkym lampam - invertor)..ak po tej vymene sa dostanes do stavu, ze ti idu oba kanaly blbo, tak si nasiel chybu a lampa, ktora je na pozicii V1 je vadna.. (nie som si celkom isty ale V1 by mala byt blizsie pri vstupe - tak to bolo na VK hlave, neviem ako kombo)
Obrázok

Poslať 28 Mar 2008, 10:00
spyros inventár
inventár

Príspevky: 820
Bydlisko: Vysoké Tatry

Anubis píše:
Asi pred mesiacom a pol som si kupil kombo Valveking 212. Neviem posudit ci je vadne alebo to tak ma byt, ale Kanal LEAD mi hraje velmi potichu. Hlasitost Clean kanalu mam maximalne na 1. palicke a uz mi duni izba. Hlasitost Lead kanalu mozem dat aj do polohy 8 z desiatich a hraje to stale potichu. Ani pridanie skreslenia Gain velmi nepomaha. Ked som sa pozeral na kombo zo zadu tak zeravenie vykonovych elektroniek funguje... Elektronky predzosilnovaca su zakryte kovovymi obalmi tak to nie vidiet... Teraz neviem ci ho mam reklamovat alebo nie...


Pre zaciatok zajdi za predajcom, zerpeco to robi ak sa na to bude divat ako stvrete prevtelenie Vishnu, tak daj reklamovat. Nove kombo by to robit nemalo.
MusicMarket.sk - tvoj najoblubenejsi eshop :-)
Terazky hram: Fender Telecaster 52 Vintage, Fender Telecaster Jim Root, Tokai LesPaul Reborn

Poslať 29 Mar 2008, 13:50
Anubis nováčik
nováčik

Príspevky: 5
styrioci píše:
takto: pises, ze ti blbne skresleny kanal..

Boris_Kovac mal problem, ze mu blbli oba kanaly (cisty bol potichu a skresleny mal malo skreslenia), ale ked vymenil dve preampove lampy V1 a V2 (tretia je ako invertor koncaka) medzi sebou, tak dospel k takemu vysledku, ze cisty mu isiel normlane a skresleny bol skresleny, ale bol nejaky uprdeny, proste nehralo to dobre - logickou uvahou a dedukciou som (sme) usudili, ze lampa, ktora je teraz na pozicii iba pre skresleny kanal (V2) a bola predtym na pozicii spolocnej pre oba kanaly (V1) je vadna a jej vymenou sa podarilo problem odstranit..

ked pises, ze ti blbne skresleny, tak skus V1 a V2 vymenit medzi sebou (V3 je ta najblizsie k velkym lampam - invertor)..ak po tej vymene sa dostanes do stavu, ze ti idu oba kanaly blbo, tak si nasiel chybu a lampa, ktora je na pozicii V1 je vadna.. (nie som si celkom isty ale V1 by mala byt blizsie pri vstupe - tak to bolo na VK hlave, neviem ako kombo)


trochu problematicke bolo dostat s k tym lampam, musel som odmontovat aj jeden z reprakov aby som sa srubovakom dostal ku krytom elektroniek.... ale podarilo sa vymenit a ako si pisal oba kanaly teraz hrali velmi potichy.... tak uz len zohnat ECC83S...:)
Inak vsetkym dakujem za rady

Poslať 29 Mar 2008, 14:03
cico Obrázok užívateľa
okukávač
okukávač

Príspevky: 157
Obrázky: 1
Anubis-ovi: Teraz mas dve moznosti, alebo to predsa len posles do servisu a mozno sa s tym kombom rozlucis aj na mesiac alebo tam jednoducho vymenis elektronku a bude to ovela rychlejsie. Ale pockaj co ti na to este napise styrioci.
Život je pes, ale stojí za to!

Ďalší

Späť na Aparáty