Gitarová výuka - konzultácie - workshopy

Nová sekcia na diskusnom fóre "Gitarová výuka - konzultácie - workshopy"


Obsah fóra GuitarMania Aparáty Zostava BLEY + X-QUAD Carvin + KORG A3 brumi - poradte!

Zostava BLEY + X-QUAD Carvin + KORG A3 brumi - poradte!

...kombá, hlavy, boxy a iné

marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

Zdravim vsetkych. No teraz by som potreboval radu ja. Dal som kokopy konecne svoju staru zostavu. Koncak robeny panom BLEYom 2x20W ALL Tube custom a preamp CARVIN X-QUAD. Do slucky mam zapojeny multiefekt KORG A3 (stary model ale velmi spolahlivy s makkym zvukom). No ale ked som pripojiol toho KORGA A3-jku, zacalo mi to cele v racku brumiet. neviete mi poradit co s tym? :(

Poslať 06 Nov 2007, 12:54
curahala Obrázok užívateľa
okukávač
okukávač

Príspevky: 124
Typujem, ze bude nejaky problem v uzemneni Korg A3. Je to starsia masina. Ale to by ti na mieste v celkovom zapojeni musel niekto prist pozriet. :(.

Poslať 06 Nov 2007, 22:37
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

najpravdepodobnejsia bude zemna slucka...ak jedno zo zariadeni nema moznost odpojit zem, tak skus na jednom (alebo vsetkych) kabloch, ktorymi ide signal medzi preampom (alebo fx loop) a fx procakom, prerusit zemnenie -> ak je problem v zemnej slucke tak by to tento problem malo odstranit a je to bezpecne a najlogickejsie miesto z pohladu elektrikara, kde tu zemnu slucku prerusit

btw...viem, ze si nas tatko a admin, ale musi byt tato tema vycapena ako dolezita? :wink:
Obrázok

Poslať 06 Nov 2007, 23:13
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

styrioci píše:
najpravdepodobnejsia bude zemna slucka...ak jedno zo zariadeni nema moznost odpojit zem, tak skus na jednom (alebo vsetkych) kabloch, ktorymi ide signal medzi preampom (alebo fx loop) a fx procakom, prerusit zemnenie -> ak je problem v zemnej slucke tak by to tento problem malo odstranit a je to bezpecne a najlogickejsie miesto z pohladu elektrikara, kde tu zemnu slucku prerusit

btw...viem, ze si nas tatko a admin, ale musi byt tato tema vycapena ako dolezita? :wink:


No asi nie, neviem ako sa mi to podarilo takto oznacit. Asi v zapale problemu :oops: .

Poslať 06 Nov 2007, 23:45
ArEs Obrázok užívateľa
stály inventár
stály inventár

Príspevky: 1105
Bydlisko: BY

Dovolil som si to upravit ako normalne .. :wink:

styrioci/rectifier 23:10 6.11.2007 píše:
dik, nechcel som si to dovolit, som predsa LEN moderator :D

Poslať 08 Nov 2007, 15:49
mamut Obrázok užívateľa
nováčik
nováčik

Príspevky: 66
Marian, skus niekoho u vas v meste, kto by ti to zmeral. Dnes maju zariadenia prepisac zemnenia, tusim sa to vola liftm ci ako. Ale ten KORG to asi nema no a ani tie ostatne masinky. Takze sa fakt musi pocarovat a pospekulovat ohladne toho spoločneho zemnenia. :wink:
Stagg A-4006, B.C. Rich NJ Classic, Marshall 9001 + Starfield tube power + CRATE boxy.

Poslať 09 Nov 2007, 12:07
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

mamut píše:
Marian, skus niekoho u vas v meste, kto by ti to zmeral. Dnes maju zariadenia prepisac zemnenia, tusim sa to vola liftm ci ako. Ale ten KORG to asi nema no a ani tie ostatne masinky. Takze sa fakt musi pocarovat a pospekulovat ohladne toho spoločneho zemnenia. :wink:


cize tak ako som vravel, najlepsia varianta sa mne vidi prerusit zem na kabloch v fx slucke :-)

a zrejme si myslel "ground lift switch" :wink:
Obrázok

Poslať 09 Nov 2007, 15:34
cico Obrázok užívateľa
okukávač
okukávač

Príspevky: 157
Obrázky: 1
Ta akoze styrioci mylsis ze ma fyzicky odpojit zem na kabloch SEND/RETURN a nechat zapojeny len zivy??? :?:
Život je pes, ale stojí za to!

Poslať 09 Nov 2007, 16:46
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

cico píše:
Ta akoze styrioci mylsis ze ma fyzicky odpojit zem na kabloch SEND/RETURN a nechat zapojeny len zivy??? :?:

ano, teoreticky by malo stacit prerusit len na jednom kably
Obrázok

Poslať 09 Nov 2007, 16:50
mamut Obrázok užívateľa
nováčik
nováčik

Príspevky: 66
A to sa nic nestane? nebude ziaden problem?
potom precio vsetky kable maju tienenie. Pytam sa lebo tomu moc nerozumiem a mal som takyto problem aj ja a nevedel som to vyriesit. Nakoniec som vymenil jednu masinu. Skoda, keby som vedel ze takto sa to da vyriesit. Takze napr. skusit na SEND kabli odletovat uzemnenie, jo? :oops:
Stagg A-4006, B.C. Rich NJ Classic, Marshall 9001 + Starfield tube power + CRATE boxy.

Poslať 09 Nov 2007, 17:22
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

obrazok sa mi kreslit nechce tak to skusim popisat:
vseobecna elektrotechnicka zasada je spajat zem v jednom bode...
majme teda rack, v ktorom mame preamp, fx processor a koncak...kazde zariadenie ma svoj uzemneny napajaci kabel, co je ok. ale co sa stane ak tieto zariadenia poprepajam dalsimi uzemnenymi kablami? prepojim preamp s fx procesorom stylom jeden uzemneny kabel preamp send - fx in a dalsi uzmemneny kabel fx out a preamp return, uz len ked si predstavime, ze preamp a fx procesor su uzemnene cez napajaci kabel a este maju zeme prepojene medzi sebou tak nam je jasne, ze ta elektrotechnicka zasada, ktoru som spomenul vyssie dodrzana nebude. a to sme este neprepojili preamp s koncakom :) cize ak nevznikne nejaky problem tak mozme hovorit o stasti..
vzniklo nieco comu sa hovori zemna slucka...pre lepsiu predstavivost popisem cestu tejto slucky: majme nejaku predlzovacku, do ktorej sa da napojit viacej zastrciek, takze - predlzovacka bude jeden spolocny bod, v ktorom chceme aby sa nam zeme stretli -> napajaci kabel preampu -> kable medzi fx procesorom a preampom -> napajaci kabel fx procesoru -> a tu sa ta slucka uzavrie v predlzovacke..
tato slucka moze, ale aj nemusi sposobovat nejake problemy, vacsinou ano a sposobuje brum...
riesenim tohto problemu je prerusenie tejto zemnej slucky. najvhodnejsim a najlogickejsim miestom na prerusenie zeme v mieste medi preampom a fx procesorom. dufam, ze netreba vysvetlovat preco je na tento ukon nevhodny napajaci kabel :wink:
niektore rackove zariadenia maju aj tzv ground lift switch, ktory odpoji zem zariadenia, cim sa prerusi zemna slucka - je to take "ciste" prevedenie prerusenia zemneho vodica na napajacom kabli. ano odporuje si to trochu s tym co som uviedol vyssie, ale toto prevedenie je ovela bezpecnejsie ako amatersky sa vrtat v napajacom kabli a je to "hardverove riesenie", splnajuce bezpecnostne normy...v tomto pripade ostane toto zariadenie uzemnene cez ine prave pomocou tych prepojovacich kablov, ktore je v amaterskych podmienkach lepsie prerusit...

dufam, ze som sa nikde nepomylil a dobre som pochopil princip zemnych sluciek :lol: ale myslim, ze to moje vysvetlenie aj ked nei celkom oborne by malo stacit na vysvetlenie problemu
Obrázok

Poslať 11 Nov 2007, 21:14
martinma Obrázok užívateľa
okukávač
okukávač

Príspevky: 117
Este ma napadlo, ze ak tie veci ako som pochopil mas zamontovane v racku, tak ich vyskusaj mimo racku. Ci to spolocne zemnenie nie je problem. Pred casom sme aj my nahadzali do racku nase veci co v kapele pouzivame a zacalo na to brumiet. Ale mimo racku to temrumelo. :?:
Peavey 6505plus, Valveking412box, TC Electronic G Major, ZOOM G2.1u

Poslať 11 Nov 2007, 21:17
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

martinma píše:
Este ma napadlo, ze ak tie veci ako som pochopil mas zamontovane v racku, tak ich vyskusaj mimo racku. Ci to spolocne zemnenie nie je problem. Pred casom sme aj my nahadzali do racku nase veci co v kapele pouzivame a zacalo na to brumiet. Ale mimo racku to temrumelo. :?:


Hmm aj toto sa da vyskusat ale tym padom mi to situaciu neriesi, nakolko ja to potrebujem mat zabudovane v niecom kompaktnom. :(

Poslať 12 Nov 2007, 08:43
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

marian: skusil si uz co som ti radil? robi sa to bezne...
Obrázok

Poslať 12 Nov 2007, 10:28
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

styrioci píše:
marian: skusil si uz co som ti radil? robi sa to bezne...


Este nie, lebo veci mam v praci a debatili sme cez vikend. potom je tu druha vec a sice, ze to mam prepojene zo zalievanymi kablami, takze nemozem len tak prerusit zem na kably zo SEND efektu. Musim tam dat taky letovaci a na nom odpojit zem :wink: . Tento tyzden by som to chcel vyskusat. 8)

Ďalší

Späť na Aparáty

cron