Gitarová výuka - konzultácie - workshopy

Nová sekcia na diskusnom fóre "Gitarová výuka - konzultácie - workshopy"


Obsah fóra GuitarMania Aparáty valveking head + valveking 412 slant

valveking head + valveking 412 slant

...kombá, hlavy, boxy a iné

Poslať 14 Feb 2008, 18:55
Boris Kovac Obrázok užívateľa
okukávač
okukávač

Príspevky: 106
Bydlisko: Trávnica

no ja mam original manual a tusim nist tam nebolo o tomto pisane.pockaj kuknem
jackson RX10D EMG81
peavey 6505+,Marshall 1960A
squier strat

Poslať 21 Mar 2008, 20:01
nindalf nováčik
nováčik

Príspevky: 6
zdravím.
chcel by som sa opýtať takúto záludnú otázku - používam line6 pod 2.0 a hľadám už dlhšiu dobu k tomu nejakú rozumnú hlavu, ktorú by som používal viac menej len ako koncový zosilovač. čo si myslíte vy, drahí používatelia a majitelia valvekinga, ako by mohla kooperovať moja gitara (ibanez RG 470 s pôvodnými snímačmi, ktoré by som rád čoskoro vymenil za EMG), line6 pod 2.0 a valveking cez clean kanál? za akúkoľvek konštruktívnu odozvu dopredu ďakujem. :wink:

Poslať 21 Mar 2008, 20:12
spyros inventár
inventár

Príspevky: 820
Bydlisko: Vysoké Tatry

nindalf píše:
zdravím.
chcel by som sa opýtať takúto záludnú otázku - používam line6 pod 2.0 a hľadám už dlhšiu dobu k tomu nejakú rozumnú hlavu, ktorú by som používal viac menej len ako koncový zosilovač. čo si myslíte vy, drahí používatelia a majitelia valvekinga, ako by mohla kooperovať moja gitara (ibanez RG 470 s pôvodnými snímačmi, ktoré by som rád čoskoro vymenil za EMG), line6 pod 2.0 a valveking cez clean kanál? za akúkoľvek konštruktívnu odozvu dopredu ďakujem. :wink:


IMHO ked budes pocut clean a skeresleny kanal na ValveKingovi, tak Ti Pod ani nebude treba ibaze by si hral do pocitaca a potom ti zase netreba hlavu...
MusicMarket.sk - tvoj najoblubenejsi eshop :-)
Terazky hram: Fender Telecaster 52 Vintage, Fender Telecaster Jim Root, Tokai LesPaul Reborn

Poslať 21 Mar 2008, 20:19
ArEs Obrázok užívateľa
stály inventár
stály inventár

Príspevky: 1105
Bydlisko: BY

asi tak .. treba ValveKinga vyskusat .. ja ho mam a som spokojny .. zkreslenia ma az az .. ja osobne ho nedavam cez stvorku .. :lol:

Poslať 02 Máj 2008, 09:19
rado nováčik
nováčik

Príspevky: 8
Zdravim vsetkych... tak uz aj ja mam Peavey ValveKing VK100, takze dakujem p. Marko za poslanie. Zatial dojmy su dobre - nemam velmi napocuvane ine aparaty, takze nemozem prilis fundovane pisat... ale napriklad v porovnani s 5150, ktoru ma druhy gitarista, nemozem povedat, ze by sa mi VK100 nepacila, hra to inak, mozno je to mensie maso (co je tak trochu sposobene aj mojimi snimacmi na gitare), ale hra to dobre. Este s nou musim trochu polaborovat, poskusat, potocit cudlikami, nech viem viac. Ale koncne mame v kapele normalny zvuk dvoch lampacov, akurat nam este chyba basa...

Mam ale 2 otazky (problemy):
1.reverb - nefunguje... nech tocim ako chcem (myslim potenciometer reverbu :)), nic nejde, akurat sa trochu zvisi sum... treba to este nejako zapnut alebo co? Kde moze byt chyba? A inac, co znamena ten napis MASTER (ak sa dobre pamatam), nad potakom reverbu?

2. prehrievanie? Je normalne, ze aparat hreje ako radiator? V zime to nebude na skodu :) Ale celkovo mi to nepride uplne v poriadku. Ci ano? Je dost daleko od steny, cize ma dost priestoru (aj v porovnani s 5150, ktora je viac natlacena na stenu), 5150 tak nehreje. Je to sposobene tym, ze su tam nove lampy?
Dik za odpovede.

Poslať 02 Máj 2008, 12:44
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

1. reverb tam je decentny, to je pravda...ale pocut by ho malo byt uz tak od 10-11 hodin (ked si predstavis cifernik)..ak to nepocut tak je niekde problem. skontorluj ci nahodou nie su pretrhute kabliky, ktore vedu z/do pruzin reverbu

2. lampace hreju...s tym nic nesrpavis..teoreticky by to malo hriat menej, ked nastavis texture potak do class AB
Obrázok

Poslať 02 Máj 2008, 12:50
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

Ano, 4oci ma pravdu. treba vyskusat nastavit reverb tak na 2/3 urovne a popocuvat. Ak nic nejde bude bud prerusena cesta v reverbe (kablik, studenak alebo pod..)
Ak to nepojde je potrebne nam to poslat (na nase naklady) do Piestan a musi to ist bdo servisu. Len to predtym este poriadne skontroluj... :wink:

Poslať 02 Máj 2008, 13:29
ArEs Obrázok užívateľa
stály inventár
stály inventár

Príspevky: 1105
Bydlisko: BY

mne ide reverb uz od zaciatku .. dokonca uz na dvojke sa mi zda moc .. tak ho mam len tak jemne nastaveny na jednotke .. :wink:

Poslať 02 Máj 2008, 13:40
rado nováčik
nováčik

Príspevky: 8
Hej hej, viem, ze by mal ist, ked som skusal kombo v obchode tak to ficalo, preto ma prekvapilo ze okrem sumu tam nist nie je pocut...
Tie kabliky mam ako skontrolovat? :) Je ich vidiet aj ked sa pozriem dnu, bez toho, ze by som ju otvaral?
Dnes idem do garaze, tak to popozeram. A dik za odpovede.

Poslať 02 Máj 2008, 15:56
obsidian Obrázok užívateľa
nováčik
nováčik

Príspevky: 83
Bydlisko: Rimavská Sobota / Košice
Ak ho nahodou budes otvarat, tak si daj pozor. Radsej pockaj 10-15 minut po uplnom odpojeni z el. siete a az tak ho otvor. Kondenzatory totiz mozu byt nabite na nebezpecne napatie aj par minut po vypnuti.

Poslať 05 Máj 2008, 17:22
rado nováčik
nováčik

Príspevky: 8
Fu, tak otvarat ju nebudem urcite, elektriky sa bojim :) A aj tak, kym je v zaruke, tak by som asi nemal... ale dik za radu.

Takze, bolo som v skusobni, a skusal som, a nic... nefunguje ten reverb - iba to sumenie, co som spominal - skusal som pozerat dnu cez mriezky z predu aj zo zadu, ale vela som toho nevidel, kabliky atd. vyzerali v poriadku (ale nevyznam sa v tom, takze mozno aj nie)...

Takze to asi pojde na kontrolu...

Predchádzajúci

Späť na Aparáty