Gitarová výuka - konzultácie - workshopy

Nová sekcia na diskusnom fóre "Gitarová výuka - konzultácie - workshopy"


Obsah fóra GuitarMania Aparáty valveking head + valveking 412 slant

valveking head + valveking 412 slant

...kombá, hlavy, boxy a iné

Poslať 09 Feb 2008, 11:34
down nováčik
nováčik

Príspevky: 27
marianguitar píše:
down píše:
aj mne uplne bude stačiť ten lacnejší footswitch....


Staci povedat a poslem ti ten foot sw. ma oznacenie FS-202 a ma dve tlacidla. Jedno prepina kanaly a druhe to co mas nastavene na hlave s funkci GAIN/VOLUME BOOST.
Ale dolezite je, aby tie funkcie,ktore chces zopnut boli stlacene na hlave... :wink:


Keď to je footswitch od IMG stageline (fs 202), tak to som skúšal, a fungoval mi iba prepnutie kanálov...hm...ja to nechápem, myslel som že to bude fungovať v pohode! ešte jedna otázka! Funkcia Volume boost funguje len s footswitchom??? Lebo ja keď zapnem na hlave, tak mi nič nestane... :shock:

Poslať 09 Feb 2008, 18:46
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

down píše:
Keď to je footswitch od IMG stageline (fs 202), tak to som skúšal, a fungoval mi iba prepnutie kanálov...hm...ja to nechápem, myslel som že to bude fungovať v pohode! ešte jedna otázka! Funkcia Volume boost funguje len s footswitchom??? Lebo ja keď zapnem na hlave, tak mi nič nestane... :shock:

Funguje ako prepnutie kanalov tak aj Volume Gain boost...
Len pri tom treba mat tlacitka, ktore chces aby sa prepli zatlacene na hlave!!! :wink:

Poslať 10 Feb 2008, 16:43
ArEs Obrázok užívateľa
stály inventár
stály inventár

Príspevky: 1105
Bydlisko: BY

down píše:
Takže aj ja som novým majitelom Peavey Valveking head, a som absolútne prekvapení z toho zvuku....používam to s reproboxom Marshall 1960, a spolu harjú perfektne! Len neviem čo mám používať na zvíšenie hlasitosti pri sólach...footswitch zatial nemám k tomu, ale ten Volume Boost funkcia mi neni sympatická, lebo neviem nastaviť úroven hlasitosti! Zatial som používal do FX Loop Tubedriver+ od Gerhata, ale strašne mi to zmení zvuk, aj keď je vypnutý....Tak neviem...niečo mi poradte, keď viete....Diky


takze pred chvilkou som s tym TD+ trosku laboroval .. podarilo sa mi spravit skok (aly len chcem velky) s tym ze som ho dal do slucky (trosku sa zmenil zvuk - mozno tou lampou ktora v TD+ je a objavil sa mierny brum) .. maximalnu hlasitost (na solo) je vlastne mozno dosiahnut ked je TD+ vypnuty .. hlasitost na TD+ som nastavil do dvoch tretin skreslenie na nulu .. potakom presence je samozrejme moznost menit charakteristiku zvuku oproti nastaveniu na hlave .. tym ze sa TD+ zapne klesne hlasitost s tym ze miera skresnia zostava .. zvuk sa zmeni (alebo nie) v navaznosti od nastavenia presence .. takze na doprovody mat zapnuty TD+ na sola ho naopak vypnut .. najhorsie je ze brum je tam aj pocas hrania so zapnutym TD+ .. pri vypnuti brum zmizne .. mozno to chce viac skusania .. neskusal som to napr.ako je to ked je umiestneny v ceste ..

upozornujem ze brum nemusi byt vo vasich prijimacoch :lol: .. mohol byt sposobeny pouzitymi kablami :wink: ..

Poslať 10 Feb 2008, 16:53
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR


Poslať 10 Feb 2008, 17:43
ArEs Obrázok užívateľa
stály inventár
stály inventár

Príspevky: 1105
Bydlisko: BY


Poslať 10 Feb 2008, 19:49
miro Obrázok užívateľa
okukávač
okukávač

Príspevky: 131
marianguitar píše:
Urcite je riesenie zdvihnut hlasitost pomocou napr. TD+ alebo inej slapky s tym, ze drive bude na minimum, lebo na vstupe je to kompenzovane vstupnym obvodom.... :wink:


Ide o to ze na vstupe hlavy darmo das zosilenie. Vstupny obvod vo VVK sa to snazi konpenzovat a k hlasitostnemu skoku nedochadza, laicky napisane.
úplný začiatočník

Poslať 10 Feb 2008, 20:24
down nováčik
nováčik

Príspevky: 27
Ale nechápem, že prečo nefunguje funkcia Volume Boost na hlave?? Možno, že to funguje len s original footswitchom Peavey?? :?

Poslať 10 Feb 2008, 20:32
Boris Kovac Obrázok užívateľa
okukávač
okukávač

Príspevky: 106
Bydlisko: Trávnica

down píše:
Ale nechápem, že prečo nefunguje funkcia Volume Boost na hlave?? Možno, že to funguje len s original footswitchom Peavey?? :?

nefunguje.ja mam origos footswitch aono to nejako nic nerobi
jackson RX10D EMG81
peavey 6505+,Marshall 1960A
squier strat

Poslať 10 Feb 2008, 20:43
down nováčik
nováčik

Príspevky: 27
Ja to nechápem...nikomu ten Volume Boost nefunguje...ako to môže byť...Myslel som, že s originálnym footswitchom to bude fungovať... :( :( :cry:

Poslať 11 Feb 2008, 19:02
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

do manualu ste pozreli? :wink:
Obrázok

Poslať 11 Feb 2008, 19:53
Boris Kovac Obrázok užívateľa
okukávač
okukávač

Príspevky: 106
Bydlisko: Trávnica

styrioci píše:
do manualu ste pozreli? :wink:

a co nevies aky k tomu je skvely manual? :D je dobry akurat na zakurovanie v krbe :D
jackson RX10D EMG81
peavey 6505+,Marshall 1960A
squier strat

Poslať 12 Feb 2008, 08:41
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

no viem, uz som zabudol, co vsetko k tomu zabudli popisat :lol: treba skusat..nefunguje ten boost iba vtedy, ked je zapnuta slucka?
Obrázok

Poslať 12 Feb 2008, 10:11
Boris Kovac Obrázok užívateľa
okukávač
okukávač

Príspevky: 106
Bydlisko: Trávnica

no ono to nic neroby.ten gain ten ide ale ked madzgas volume bost tak ci mas zmadzgnzute ci nee aj tak nee
jackson RX10D EMG81
peavey 6505+,Marshall 1960A
squier strat

Poslať 14 Feb 2008, 18:47
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

Boris Kovac píše:
no ono to nic neroby.ten gain ten ide ale ked madzgas volume bost tak ci mas zmadzgnzute ci nee aj tak nee


Niekde v praci v mailoch mama odpoved na tento dotaz priamo od PEAVEY. Musim ho najst, bolo to uz davnejsie. Ale viem, ze popisovali, ze volume riesi len zdvih na stredovych frekvenciach o par decibelov. Ale nechcem pisat toto blizsie, lebo si to uz presne nepamatam...
Mozem nasmerovat nasich kontaktnych ludim nech preposlu gro techto dotazov do PEAVEY. verim, ze nam popisu o co ide... :wink:

Poslať 14 Feb 2008, 18:50
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

Boris Kovac píše:
styrioci píše:
do manualu ste pozreli? :wink:

a co nevies aky k tomu je skvely manual? :D je dobry akurat na zakurovanie v krbe :D


Boris pozri. ten manual /co som prelozil k VVK/ma dve strany co si myslim, ze na popis zakladneho ovladanie uplne staci. je tam vsetko. V original manualy nie je prelozene to co tu riesime... takze som to ani nemohol prelozit u VVK.
Manual ku kombu, no to je stejne pre zaciatocnikov, lebo ked si niekto nevie zapnut kombo tak to potom neviem co na to povedat...
Nepoviem,keby kombo malo nejky DSP processor, kde treba ovladat kopu prvkov a paramerov to je ine... :wink:
Naposledy upravil marianguitar dňa 14 Feb 2008, 19:07, celkovo upravené 1

PredchádzajúciĎalší

Späť na Aparáty

cron