Gitarová výuka - konzultácie - workshopy

Nová sekcia na diskusnom fóre "Gitarová výuka - konzultácie - workshopy"


Obsah fóra GuitarMania Aparáty REPRAK DO BOXU!

REPRAK DO BOXU!

...kombá, hlavy, boxy a iné

Poslať 25 Aug 2007, 13:49
Robo Obrázok užívateľa
okukávač
okukávač

Príspevky: 155
Ja by som skôr zistil aké je zapojenie pre externý reprák, lebo 16 a 8 paralelne je 5 ohm, a to už koncák nemusí prežiť.
A keď je na kombe napísané že tam treba pripojit 16 ohm, tak to tak má aj byť.

Poslať 25 Aug 2007, 18:38
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

Robo píše:
Ja by som skôr zistil aké je zapojenie pre externý reprák, lebo 16 a 8 paralelne je 5 ohm, a to už koncák nemusí prežiť.
A keď je na kombe napísané že tam treba pripojit 16 ohm, tak to tak má aj byť.


TIez si ale myslim, ze ak je od vyrobcu napisane, ze sa tam ma pripojit box alebo reprak scelkovou ohmazou 16 ohmov, tak ze oni s tymto aj pocitaju. :?

Poslať 25 Aug 2007, 19:40
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

preto si aj myslim, ze to funguje tak ako som uz spominal, ze pri pripojeni externeho boxu sa repro v kombe odpoji. tuto moznost (pripojenie externeho boxu) vyrobcovia davaju preto, ze na mensie akcie staci jedno repro, cize kombo je prakticke a na vacsie akcie je uz vhodnejsi vacsi box (2x12, 4x12) a tam by potom nebolo asi ziaduce aby hralo aj povodne repro, ktore nemusi "ladit" so zvukom boxu.

tiez suhlasim s robom, ze treb zistit ako je to zapojene pre externe repro (co suvisi aj stym odpajanim interneho repra). cize aj ked som napisal, ze teroreticky sa to pripojit moze, tak len za predpokladu, ze sa externe repro pripaja k povodnemu do serie. (ale to som spomenul uz vyssie aj s nevyhodami, ktore by to obnasalo)

phuu same dohady a zvasty z mojej strany :lol: "secteno a podtrzeno": treba sa drzat toho co je na ampe napisane, cize pripojit 16Ohm box. a dalsia vec, ze podla mojho skromneho, sukromneho nazoru to funguje tak, ze pri pripojeni externeho boxu sa povodne repro z komba odpoji, cize s 1x12 bednickou by si zacky velmi nepomohol.
moja rada ak je zacky nespokojny s hlasitostou komba:
vymena repraku za nejaky iny s vyssou citlivostou (napr uz spomenuty celestion V30 s vitlivostou 100dB). povodne repro v kombe ma taketo specifikacie (podarilo sa mi vygooglit):
# mpedance: 16 Ohms
# Power capacity: 200 W Peak, 100 W Program, 50 W Continuous
# Sensitivity: 97.8 dB 1 Watt / 1 meter
# Usable frequency range: 70 Hz ~ 6.5 kHz
# Cone: Paper with treated paper edge
# Voice coil diameter: 1.75 inch / 44.5 mm
# Voice coil material: 2 layers, thermally bonded copper wire, Nomex® former, Nomex® stiffener

pri rozdiele 3dB znamena, ze repro bude revat 2x hlasnejsie pri rovnakom vykone (teda 100dB repro bude 2x hlasnejsie ako repro s citlivostou 97dB)

btw. sorry, ze sa tak rozpisujem (dnes mam akysi kreativny den :D )
Obrázok

Poslať 25 Aug 2007, 19:55
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

styrioci píše:
preto si aj myslim, ze to funguje tak ako som uz spominal, ze pri pripojeni externeho boxu sa repro v kombe odpoji. tuto moznost (pripojenie externeho boxu) vyrobcovia davaju preto, ze na mensie akcie staci jedno repro, cize kombo je prakticke a na vacsie akcie je uz vhodnejsi vacsi box (2x12, 4x12) a tam by potom nebolo asi ziaduce aby hralo aj povodne repro, ktore nemusi "ladit" so zvukom boxu.
tiez suhlasim s robom, ze treb zistit ako je to zapojene pre externe repro (co suvisi aj stym odpajanim interneho repra). cize aj ked som napisal, ze teroreticky sa to pripojit moze, tak len za predpokladu, ze sa externe repro pripaja k povodnemu do serie. (ale to som spomenul uz vyssie aj s nevyhodami, ktore by to obnasalo)
phuu same dohady a zvasty z mojej strany :lol: "secteno a podtrzeno": treba sa drzat toho co je na ampe napisane, cize pripojit 16Ohm box. a dalsia vec, ze podla mojho skromneho, sukromneho nazoru to funguje tak, ze pri pripojeni externeho boxu sa povodne repro z komba odpoji, cize s 1x12 bednickou by si zacky velmi nepomohol.
moja rada ak je zacky nespokojny s hlasitostou komba:
vymena repraku za nejaky iny s vyssou citlivostou (napr uz spomenuty celestion V30 s vitlivostou 100dB). povodne repro v kombe ma taketo specifikacie (podarilo sa mi vygooglit):
# mpedance: 16 Ohms
# Power capacity: 200 W Peak, 100 W Program, 50 W Continuous
# Sensitivity: 97.8 dB 1 Watt / 1 meter
# Usable frequency range: 70 Hz ~ 6.5 kHz
# Cone: Paper with treated paper edge
# Voice coil diameter: 1.75 inch / 44.5 mm
# Voice coil material: 2 layers, thermally bonded copper wire, Nomex® former, Nomex® stiffener
pri rozdiele 3dB znamena, ze repro bude revat 2x hlasnejsie pri rovnakom vykone (teda 100dB repro bude 2x hlasnejsie ako repro s citlivostou 97dB)
btw. sorry, ze sa tak rozpisujem (dnes mam akysi kreativny den :D )


S tymi reprakmi a ich vymenou za Celestion by som moc nelaboroval. PEAVEY aparaty maju svojsky zvuk a k tomu aj robene repraky. Mohlo by sa stat, ze by to s tym Celestionom hralo hrozne! Mne sa napr. stalo, ked sme vymanili na 5150 EVH original box za box s reprakmi Celestion hralo to hrozne! :wink:

Poslať 25 Aug 2007, 20:28
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

ten celestion som uviedol ako priklad. podstatne je aby mal vacsiu citlivost.
Obrázok

Poslať 25 Aug 2007, 22:35
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

styrioci píše:
ten celestion som uviedol ako priklad. podstatne je aby mal vacsiu citlivost.


No vsak jasne ak sa jedna vyslovene o citlivost tak to je pravda u vsetkych reprakov. Mnohokrat na toto nedbaju muzikanti hlavne pri PA systemovych reproduktoroch, kde potom s mensim vykonom zosiku sa da urobit vacssi bengal. :lol:

Predchádzajúci

Späť na Aparáty

cron