Gitarová výuka - konzultácie - workshopy

Nová sekcia na diskusnom fóre "Gitarová výuka - konzultácie - workshopy"


Obsah fóra GuitarMania Aparáty REPRAK DO BOXU!

REPRAK DO BOXU!

...kombá, hlavy, boxy a iné

Poslať 18 Aug 2007, 20:30
zacky Obrázok užívateľa
nováčik
nováčik

Príspevky: 14
Bydlisko: bratislava dlhe diely

ahoj kupil som si nove kombo ktore by som chcel nabojit do boxu ale to kombo ma 16ohm a box ma 8ohm cize musim kupit 16ohm reprak ale ked ho uz budem mat ako ho tam dam nevie mi niekto pomoct pripadne mi to urobit :?: :!:

Poslať 18 Aug 2007, 20:50
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

zacky píše:
ahoj kupil som si nove kombo ktore by som chcel nabojit do boxu ale to kombo ma 16ohm a box ma 8ohm cize musim kupit 16ohm reprak ale ked ho uz budem mat ako ho tam dam nevie mi niekto pomoct pripadne mi to urobit :?: :!:


Chlapci z BA, chcem vas poprosit, kto pomozete nasemu clenovi tohto fora a ste z BA? Pomozte mu ten reprak zamontovat do toho boxu prosim, marianguitar. 8)

Poslať 19 Aug 2007, 13:11
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

zacky píše:
ahoj kupil som si nove kombo ktore by som chcel nabojit do boxu ale to kombo ma 16ohm a box ma 8ohm cize musim kupit 16ohm reprak ale ked ho uz budem mat ako ho tam dam nevie mi niekto pomoct pripadne mi to urobit :?: :!:


celkom som nepochopil co presne chces spravit.

mas kombo s 16ohm reprakom a mas aj 8ohm box a chces aby ti hral aj reprak z komba + reprak z boxu? dobre tomu rozumiem?
Obrázok

Poslať 19 Aug 2007, 18:15
zacky Obrázok užívateľa
nováčik
nováčik

Príspevky: 14
Bydlisko: bratislava dlhe diely

styrioci píše:
zacky píše:
ahoj kupil som si nove kombo ktore by som chcel nabojit do boxu ale to kombo ma 16ohm a box ma 8ohm cize musim kupit 16ohm reprak ale ked ho uz budem mat ako ho tam dam nevie mi niekto pomoct pripadne mi to urobit :?: :!:


celkom som nepochopil co presne chces spravit.

mas kombo s 16ohm reprakom a mas aj 8ohm box a chces aby ti hral aj reprak z komba + reprak z boxu? dobre tomu rozumiem?



caf chcem dat do boxu 16 ohm reprak! :P

Poslať 20 Aug 2007, 11:55
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

zacky píše:
caf chcem dat do boxu 16 ohm reprak! :P


aha..takze mas kombo s 16ohm vystupom, v ktorom je 8ohm reprak a ty ho chces vymenit za 16ohm reprak? to je na 5minut prace so srobovakom a pajkovackou :wink: ked mas v okoli nejakeho kamosa co sa venuje elektro, radioamater tak prenho to nebude problem :wink:
Obrázok

Poslať 21 Aug 2007, 12:45
zacky Obrázok užívateľa
nováčik
nováčik

Príspevky: 14
Bydlisko: bratislava dlhe diely

styrioci píše:
zacky píše:
caf chcem dat do boxu 16 ohm reprak! :P


aha..takze mas kombo s 16ohm vystupom, v ktorom je 8ohm reprak a ty ho chces vymenit za 16ohm reprak? to je na 5minut prace so srobovakom a pajkovackou :wink: ked mas v okoli nejakeho kamosa co sa venuje elektro, radioamater tak prenho to nebude problem :wink:




Nie ja mam box a chcem donho dat 16ohm reprak to je vse :!: :twisted: :lol:

Poslať 24 Aug 2007, 10:40
Robo Obrázok užívateľa
okukávač
okukávač

Príspevky: 155
Ahoj,

Ak máš kombo v ktorom je 16 ohm reprák a pripojíš ešte k tomu bedňu so 16 ohm reprákom tak zaťaženie na koncák toho komba bude 32 ohm alebo 8 ohm, závisí od toho či tie dva repráky budú zapojené do série, alebo paralelne.

Napíš mi presne aké údaje sú na kombe pri výstupe na reprák, alebo na zadnej strane komba a aké repráky máš.

Ináč neverím že by v tom kombe bol koncák s minimálnym zaťažením viac ako 16 ohm. (t.j. podľa mňa sa tam dá alebo dajú pripojiť repráky s impedanciou 8 ohm)

Poslať 24 Aug 2007, 10:52
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

Robo píše:
Ahoj,

Ak máš kombo v ktorom je 16 ohm reprák a pripojíš ešte k tomu bedňu so 16 ohm reprákom tak zaťaženie na koncák toho komba bude 32 ohm alebo 8 ohm, závisí od toho či tie dva repráky budú zapojené do série, alebo paralelne.
Napíš mi presne aké údaje sú na kombe pri výstupe na reprák, alebo na zadnej strane komba a aké repráky máš.
Ináč neverím že by v tom kombe bol koncák s minimálnym zaťažením viac ako 16 ohm. (t.j. podľa mňa sa tam dá alebo dajú pripojiť repráky s impedanciou 8 ohm)


Mam pocit, ze toto kombo po pripojeni dalsieho externeho boxu ma 8 ohmov (dva repraky 16 ohmove). Ale uz sa nevyraba a tak to neviem overit. :(

Poslať 24 Aug 2007, 11:00
Jonso Obrázok užívateľa
okukávač
okukávač

Príspevky: 180
marianguitar píše:
Robo píše:
Ahoj,
Ak máš kombo v ktorom je 16 ohm reprák a pripojíš ešte k tomu bedňu so 16 ohm reprákom tak zaťaženie na koncák toho komba bude 32 ohm alebo 8 ohm, závisí od toho či tie dva repráky budú zapojené do série, alebo paralelne.
Napíš mi presne aké údaje sú na kombe pri výstupe na reprák, alebo na zadnej strane komba a aké repráky máš.
Ináč neverím že by v tom kombe bol koncák s minimálnym zaťažením viac ako 16 ohm. (t.j. podľa mňa sa tam dá alebo dajú pripojiť repráky s impedanciou 8 ohm)

Mam pocit, ze toto kombo po pripojeni dalsieho externeho boxu ma 8 ohmov (dva repraky 16 ohmove). Ale uz sa nevyraba a tak to neviem overit. :(


Urcite to dava spolu tych 8 ohmov, tiez neverim ze 32, to som este nepocul. Z toho vyplyva, ze by to malo byt zapojene PARALELNE, ze Robo :?:
Yamaha RGX-321, kombo Marshall 8080S

Poslať 24 Aug 2007, 11:05
Robo Obrázok užívateľa
okukávač
okukávač

Príspevky: 155
Z toho vyplyva, ze by to malo byt zapojene PARALELNE, ze Robo


Počíta sa to velmi jednoducho :
zapojenie do série 16 + 16 = 32
zapojenie paralelne (16 * 16) / 16 + 16 = 8

Poslať 24 Aug 2007, 18:38
zacky Obrázok užívateľa
nováčik
nováčik

Príspevky: 14
Bydlisko: bratislava dlhe diely

Robo píše:
Z toho vyplyva, ze by to malo byt zapojene PARALELNE, ze Robo


Počíta sa to velmi jednoducho :
zapojenie do série 16 + 16 = 32
zapojenie paralelne (16 * 16) / 16 + 16 = 8



ahoj tak je tam napisaane toto 16ohms minimum external speaker 40watts rms...tak co staci 8 ohm??? :!: :?: :evil: a mam peavey triple xxx 40wat
chalani tak co mam kupit ten 16ohm reprak lebo v tom boxe mam 8ohm tak to by bolo dobre keby som to nemusel kupovat:)dakujem keby ste mi vedeli poradit tak to napiste sem aj mne na icq dakujem!!!:)

Poslať 24 Aug 2007, 19:33
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

ok..takze si mi na ICQ napisal, ze chces k tomu pripojit marshall avt 1x12 box 8ohm.
napisal si mi, ze repro v kombe ma 16ohm. na vystupe je napisane, ze repro ktore, tam ma byt pripojene musi mat minimalne 16ohm (16 a viac) a 40W. tu je otazka skor na mariana, ci by vedel zistit ako sa to sprava pri pripojeni externeho repra. ci sa odpoji reprak z komba alebo hraju obe naraz (v manuale som o tom zmienku nenasiel). z toho co viem (repro v kombe 16ohm a vystup na externy box minimalne 16ohm) sa domnievam, ze pri pripojeni ext boxu sa odpoji repro v kombe (100% to neviem).
takze z tohto pohladu nie, nemozes ten 8Ohm box pripojit, box by musel mat 16ohm.
dalsia vec je, ze chces k tomu taku "pofidernu" bednicku. nemyslim si, ze ta AVT bedna je spravna cesta za lepsim zvukom.

ak by som ti mohol poradit tak sa skus poobzerat na inzerat, alebo ak mas niekoho sikovneho dajmu spravit 2x12 bednu, ktora bude mat 16ohm. podla potreby si budes moct volit 1x12 alebo 2x12 aparat. alternativa k tomu by bola vymontovat sasi zosilovaca z krabice komba, urobit na to krabicu ako hlavu + ta 2x12 bedna (znova 16ohm).

a posledna moznost. ak silou mocou chces tu bednu a zaroven chces aby hrali obe repraky, tak budes musiet tu bednu zapojit do serie s reprakom, ktory je v kombe. (sikovny pajkovac to zvladne). ale toto riesenie ma hned niekolko minusov: nebude to najbezbecnejsie (kable hore dole, jedine ze to poriesis nejakymi jackmi), dva rozne repraky, ktorych kombinacia ti nemusi zvukovo sadnut, vznikne ti zataz 24ohm ( 16+8 ) co je z elektrotechnickeho hladiska pre zosilovac OK, ale kedze je to vacsia zataz, nebude davat celych 40W (ale menej) a to nechces - kedze ten druhy box chces hlavne kvoli tomu aby si to mal hlasnejsie.

ak ti nevyhovuje hlasitost komba tak by som sa viac ako na nejaku marshall avt bednicku zameral na reprak co mas v kombe. skusil by som ho vymenit za repro s vacsou citlivostou (napr celestion Vintage 30 ma citlivost 100dB co uz je celkom slusna hodnota). alebo by som ta znova nasmeroval na tu moju varianru s 16Ohm 2x12 bednou - zvuk zaberie sirsi priestor (2 repraky), ak bude bedna 16Ohm tak nestratis vykon, s viac citlivymi reprakmi (napr tie V30 od celestion) narobis vacsi bordel..

tak tolko moj pohlad na vec..
Obrázok

Poslať 24 Aug 2007, 20:00
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

Neskumal som to ale na 1000 % hraju obidva repraky spolu. Inak by to akosi ani nemalo vyznam. Jeden by sa pripojit a povodny odpojil :cry: . Ide o to, ze pripojenim dalsieho repraku dostanes zvuk 212 komba, cize hutnejsi s vacsimi spodkami (nemyslim slipy ale frekvencie :lol: ). 8)

Poslať 24 Aug 2007, 20:09
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

marianguitar píše:
Neskumal som to ale na 1000 % hraju obidva repraky spolu. Inak by to akosi ani nemalo vyznam. Jeden by sa pripojit a povodny odpojil :cry: . Ide o to, ze pripojenim dalsieho repraku dostanes zvuk 212 komba, cize hutnejsi s vacsimi spodkami (nemyslim slipy ale frekvencie :lol: ). 8)


myslim, ze na valvekingu to tak funguje..pripojenim externeho boxu sa odpoji interne repro. zrejme pre tu rozmanitost reprakov a ak mas nejaku suprovu bednu tak jej zvuk predsa nebudes spatit reprom z komba :lol: niektore zosiky to maju vyriesene tak, ze sa repro pripaja jackom.

ale ak je to tak ako tvrdis a si si tym na 1000% isty tak tu bednu pripojit moze...ale vznikne "problem", ktory som popisal vyssie a to:

dva rozne repraky, ktorych kombinacia ti nemusi zvukovo sadnut, vznikne ti zataz 24ohm ( 16+8 ) co je z elektrotechnickeho hladiska pre zosilovac OK, ale kedze je to vacsia zataz, nebude davat celych 40W (ale menej) a to nechces - kedze ten druhy box chces hlavne kvoli tomu aby si to mal hlasnejsie.
Obrázok

Poslať 24 Aug 2007, 21:21
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

styrioci píše:
marianguitar píše:
Neskumal som to ale na 1000 % hraju obidva repraky spolu. Inak by to akosi ani nemalo vyznam. Jeden by sa pripojit a povodny odpojil :cry: . Ide o to, ze pripojenim dalsieho repraku dostanes zvuk 212 komba, cize hutnejsi s vacsimi spodkami (nemyslim slipy ale frekvencie :lol: ). 8)

myslim, ze na valvekingu to tak funguje..pripojenim externeho boxu sa odpoji interne repro. zrejme pre tu rozmanitost reprakov a ak mas nejaku suprovu bednu tak jej zvuk predsa nebudes spatit reprom z komba :lol: niektore zosiky to maju vyriesene tak, ze sa repro pripaja jackom.
ale ak je to tak ako tvrdis a si si tym na 1000% isty tak tu bednu pripojit moze...ale vznikne "problem", ktory som popisal vyssie a to:
dva rozne repraky, ktorych kombinacia ti nemusi zvukovo sadnut, vznikne ti zataz 24ohm ( 16+8 ) co je z elektrotechnickeho hladiska pre zosilovac OK, ale kedze je to vacsia zataz, nebude davat celych 40W (ale menej) a to nechces - kedze ten druhy box chces hlavne kvoli tomu aby si to mal hlasnejsie.


No OK, pre istotu to este overim ako to je s tym reprakom. :wink:

Ďalší

Späť na Aparáty