Gitarová výuka - konzultácie - workshopy

Nová sekcia na diskusnom fóre "Gitarová výuka - konzultácie - workshopy"


Obsah fóra GuitarMania Aparáty reproduktorový kábel

reproduktorový kábel

...kombá, hlavy, boxy a iné

Poslať 16 Nov 2013, 20:05
saman.sk domáci pán
domáci pán

Príspevky: 295
zdravím,vlastním zosilňovač Marshall DSL 15H a v návode som sa dočítal že nikdy nemám používať na prepojenie s reproboxom tienený gitarový kábel lebo sa môže zosilňovač poškodiť.Chcem sa opýtať aký je rozdiel medzi gitarovým tienením káblom a reproduktorovým káblom.Ďakujem.

Poslať 16 Nov 2013, 22:57
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

Tak toto je stará pravda, aj keď já nie som žiaden elektrotechnik, skôr naopak :)

Ale čo viem s praxe aje tomu tak preto, lebo gitarový kábel je svojim "jadrom" tj. živím stavaný na milivolty, kdežto od zosíku do reprákov idú volty, toto spôsobuje zohrievanie, čo môže byť osudové :(

Poslať 17 Nov 2013, 09:35
Ondskan Obrázok užívateľa
stály inventár
stály inventár

Príspevky: 1191
Bydlisko: Ostrava

Jop speaker cable majú hrubšie žili + to tienenie tam tuším robí bordeltiež. Každopádne i keď nie tieniť to nemusíš, lebo aparátu ti ide celku výkon.
Guitarist level - 16
Experience/Next level: 64292000/5532600
Gear:
Godin Progression w/ RM Pickups Magic Rails
Schecter C1 w/ SD TB4 + SH2
Laney TT50H
Checha 1x12" open back - Celestion GT12-75
T.C. Electronic G-Sharp
CarlMartin 2Wah
Korg PitchBlack
Alesis iO2 Express + Amplitube 3 + Reaper
http://bandzone.cz/guitarelectrification

Poslať 17 Nov 2013, 13:51
saman.sk domáci pán
domáci pán

Príspevky: 295
takže teraz mam aký vlastne zohnať kábel?

Poslať 17 Nov 2013, 14:45
saman.sk domáci pán
domáci pán

Príspevky: 295
a dá sa nejako zistiť meraním,ktorý kábel je aký?pretože mám doma nejaké káble,ale majú zatavené obidva konce.

Poslať 17 Nov 2013, 14:54
saman.sk domáci pán
domáci pán

Príspevky: 295
a už len posledná otázka.táto hlava dsl 15h nemá efektovú slučku,takže keď chcem pripojiť delay tak vlastne ho pripojím medzi zosilňovač a reprobox,a v tom prípade použijem obidva káble aj do delay aj s delay reproduktorové?a keby som chcel použiť viac modulačných efektov,tak aj prepojovacie káble majú byť reproduktorové?mám s toho trošku chaos,nerád by som zničil tento super zosilňovač.ďakujem.

Poslať 17 Nov 2013, 15:36
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

saman.sk píše:
a už len posledná otázka.táto hlava dsl 15h nemá efektovú slučku,takže keď chcem pripojiť delay tak vlastne ho pripojím medzi zosilňovač a reprobox,a v tom prípade použijem obidva káble aj do delay aj s delay reproduktorové?a keby som chcel použiť viac modulačných efektov,tak aj prepojovacie káble majú byť reproduktorové?mám s toho trošku chaos,nerád by som zničil tento super zosilňovač.ďakujem.


Jéééžiš, to takto nefunguje to by si zničil najskôr.

Ked nemáš slučku, môžeš zaradiť len efekty, ktoré idú pred vstup, čo \dealy a ani Reverb nejde...

A určite nijake káble od koncáku do repráku neodpojuj, lebo to odpáliš... :(

Poslať 17 Nov 2013, 16:02
Ondskan Obrázok užívateľa
stály inventár
stály inventár

Príspevky: 1191
Bydlisko: Ostrava

saman.sk píše:
takže teraz mam aký vlastne zohnať kábel?


Kup si speaker cable - tzn výkonový kábel.
Guitarist level - 16
Experience/Next level: 64292000/5532600
Gear:
Godin Progression w/ RM Pickups Magic Rails
Schecter C1 w/ SD TB4 + SH2
Laney TT50H
Checha 1x12" open back - Celestion GT12-75
T.C. Electronic G-Sharp
CarlMartin 2Wah
Korg PitchBlack
Alesis iO2 Express + Amplitube 3 + Reaper
http://bandzone.cz/guitarelectrification

Poslať 17 Nov 2013, 17:41
saman.sk domáci pán
domáci pán

Príspevky: 295
tak diki za rady.


Späť na Aparáty

cron