Gitarová výuka - konzultácie - workshopy

Nová sekcia na diskusnom fóre "Gitarová výuka - konzultácie - workshopy"


Obsah fóra GuitarMania Aparáty Speaker simulator

Speaker simulator

...kombá, hlavy, boxy a iné

Poslať 27 Jún 2007, 08:52
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

Robo píše:
Pozriem sa na to, ale momentálne sledujem fórum len z mobilu a ten link neviem otvoriť. Pri PC budem vo štvrtok.


ty si iny zavislak :lol: hardcore fan 8) :twisted:
Obrázok

Poslať 27 Jún 2007, 13:04
TIPEK Obrázok užívateľa
okukávač
okukávač

Príspevky: 150
Bydlisko: NITRA

styrioci píše:
podarilo sa mi zohnat schemu na ADA Microcab II (ma to aj nejake ovladacie prvky, takze je to variabilnejsie ako nejaky H&K Redbox a podobne jednoduche speaker simulatory). na nete to ma celkom dobre ohlasy.

uploadol som to sem:
http://www.sendspace.com/file/kja44i


VYZERA TO DOST ZAUJIMAVO :D :D :shock: :D
Yamaha EG112,HOME MADE telecaster tipek custom, epiphonky specialky :D
digitech rp80,HOME MADE lampač fender black jambo 94" ,boss NS2, fender pt-100,upraveny dunlop JH1,ehx small stone,boss ds1 marshall guvnor atd atd .....

Poslať 28 Jún 2007, 10:21
Robo Obrázok užívateľa
okukávač
okukávač

Príspevky: 155
jarojaros píše:
Toto by mohol paicnut RObo a vyrobit na sksku :!:
Sam by som o jeden kus mal zaujem. :wink:


Trochu mi s tým pomôžte, neviem rozlúštiť aké integrované obvody sú tam použité. Sú to tie trojuholníky v schéme, a čísla v nich neviem prečítať. Mohol by som tam dať tie ktoré ja používam ale neviem čo by to spravilo s výsledným zvukom, (alebo predsa len viem... NIČ... :D ) keď to postavím aj tak to povymieňam a vyskúšam... :) Stačilo by postaviť len kanál A, aby sa to dalo odskúšať.
Nájdem si na to čas, ale do zajtra to určite nebude. Predpokladám že osadenie súčiastok, alebo dosku plošáka nikto z Vás nemá, takže to musím vykresliť zo schémy. :( 3-4 dni... :(

Poslať 28 Jún 2007, 10:51
martinma Obrázok užívateľa
okukávač
okukávač

Príspevky: 117
Robo píše:
jarojaros píše:
Toto by mohol paicnut RObo a vyrobit na sksku :!:
Sam by som o jeden kus mal zaujem. :wink:


Trochu mi s tým pomôžte, neviem rozlúštiť aké integrované obvody sú tam použité. Sú to tie trojuholníky v schéme, a čísla v nich neviem prečítať. Mohol by som tam dať tie ktoré ja používam ale neviem čo by to spravilo s výsledným zvukom, (alebo predsa len viem... NIČ... :D ) keď to postavím aj tak to povymieňam a vyskúšam... :) Stačilo by postaviť len kanál A, aby sa to dalo odskúšať.
Nájdem si na to čas, ale do zajtra to určite nebude. Predpokladám že osadenie súčiastok, alebo dosku plošáka nikto z Vás nemá, takže to musím vykresliť zo schémy. :( 3-4 dni... :(


Ma teraz napadlo, ze hodit to ako sucast komba do modelu ako som tu cital pre mariangutar - na baterky :idea: s pripadnym linkovmy vystupom cez ten speaker simulator. :idea:
Peavey 6505plus, Valveking412box, TC Electronic G Major, ZOOM G2.1u

Poslať 28 Jún 2007, 11:21
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

www.adadepot.com/adagear/schematics/ADA ... matics.zip

tam mas aj navrh plosakov, aj schemy na microcab I a II - je tam viac ako to co som uploadol..aj rozmiestnenie suciastok..

vcera som sa o tom bavil s prosoundom, vyzera to na TL074
Obrázok

Poslať 28 Jún 2007, 12:02
Robo Obrázok užívateľa
okukávač
okukávač

Príspevky: 155
styrioci píše:
www.adadepot.com/adagear/schematics/ADA-Microcab-schematics.zip

tam mas aj navrh plosakov, aj schemy na microcab I a II - je tam viac ako to co som uploadol..aj rozmiestnenie suciastok..

vcera som sa o tom bavil s prosoundom, vyzera to na TL074


Pozeral som ten link, podla toho sa to dá presne postaviť.
No napriek tomu by som to riešil ako jednokanál s otočným prepínaćom na tie typy bední.
Nie som si istý že tam bude TL074, lebo ak pozrieš U102 je to jasná 5532, takźe na označenie použily číselný kód z integráčov a to čo je v ostatných sa na 074 velmi nepodobá.

Poslať 28 Jún 2007, 14:15
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

na niektorej scheme je vacsina TL074..oba kanaly su totozne...dva mozes riesit, ked mas napr stereo preamp
Obrázok

Poslať 29 Jún 2007, 15:20
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

vsetky operaky v tej ade vyzeraju byt na TL074 (pozri si schemy na microcab, nie microcab II - tam su oznacene ako TL074), akurat na vystupe je pouzity asi ten NE(?)5532 ako pises
Obrázok

Poslať 02 Júl 2007, 15:47
lovast nováčik
nováčik

Príspevky: 2
Bydlisko: Bratislava
speaker sim. mate s nimi skusenosti? HW alebo SW? ak HW, ktory vam viac vyhovoval?

zdravim.

Asi najlepsi sp simulator za (skoro) dostupnu cenu je tc electronic VPD1 (vintage preamp drive). Ta krabicka je sama o sebe dobra, vyborny drive, mid boost, volume boost, drive boost, a ako darcek k tomu JCM 800-ka modelovana analogovo. Pri porovnani s GT2 od SansAmpu jasny vitaz. Sice nevie tri druhy zosikov a mikeov a gainu, zato to jedno co vie, je absolutna spicka.
Pre skromnejsie moznosti sa mi javi prekvapivo dobra sp simulacia v novych digitech krabickach (mam Bad Monkey, a skusal som Screamin Blues). Samotny drive je len priemerny, ale pri vypnutom stave krasne modeluje cez samostatny vystup do mixu. Za cenu okolo tisicky je to viac nez dobre.
S digitalnymi simulaciami, (POD, VAMP, Johnson) to je podla mna dosti biedne, hlavne ak chcete vyuzit cely hmatnik, a nielen tu stredobasovu cast. Potom uz radsej GDI od Uliho.
gibson, shredmaster

Poslať 02 Júl 2007, 17:04
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

lovast píše:
speaker sim. mate s nimi skusenosti? HW alebo SW? ak HW, ktory vam viac vyhovoval?

zdravim.
Asi najlepsi sp simulator za (skoro) dostupnu cenu je tc electronic VPD1 (vintage preamp drive). Ta krabicka je sama o sebe dobra, vyborny drive, mid boost, volume boost, drive boost, a ako darcek k tomu JCM 800-ka modelovana analogovo. Pri porovnani s GT2 od SansAmpu jasny vitaz. Sice nevie tri druhy zosikov a mikeov a gainu, zato to jedno co vie, je absolutna spicka.
Pre skromnejsie moznosti sa mi javi prekvapivo dobra sp simulacia v novych digitech krabickach (mam Bad Monkey, a skusal som Screamin Blues). Samotny drive je len priemerny, ale pri vypnutom stave krasne modeluje cez samostatny vystup do mixu. Za cenu okolo tisicky je to viac nez dobre.
S digitalnymi simulaciami, (POD, VAMP, Johnson) to je podla mna dosti biedne, hlavne ak chcete vyuzit cely hmatnik, a nielen tu stredobasovu cast. Potom uz radsej GDI od Uliho.


Ten s.simulator je napr. na tomto linku:
http://www.tcelectronic.com/VPD1
Mozete k nemu dat na forum taku malu recenziu s praxe ako vam to vychadza.
Inak podla ceny na:
http://www.zzounds.com/item--TCEVPD1
to zase az tak lacne nie je :wink:

Poslať 17 Júl 2007, 20:40
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

marianguitar píše:
Ten s.simulator je napr. na tomto linku:
http://www.tcelectronic.com/VPD1
Mozete k nemu dat na forum taku malu recenziu s praxe ako vam to vychadza.
Inak podla ceny na:
http://www.zzounds.com/item--TCEVPD1
to zase az tak lacne nie je :wink:


a je to viac skreslovacia krabicka ako samostatny speaker simulator.
Obrázok

Poslať 19 Júl 2007, 09:42
lovast nováčik
nováčik

Príspevky: 2
Bydlisko: Bratislava
ano je to preamp a overdrive, ale s velmi dobrym speaker simulatorom. Samozrejme da sa to vypnut, ale pri zapnutom stave cez to prechadza ja cisty signal.
gibson, shredmaster

Poslať 19 Júl 2007, 16:26
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

lovast píše:
ano je to preamp a overdrive, ale s velmi dobrym speaker simulatorom. Samozrejme da sa to vypnut, ale pri zapnutom stave cez to prechadza ja cisty signal.


presne tak som to pochopil aj ja. Samo, ze to je aj skreslvac, ale mal si na mysli, ze ten Speak. sim. je solidny. 8)

Predchádzajúci

Späť na Aparáty

cron