Gitarová výuka - konzultácie - workshopy

Nová sekcia na diskusnom fóre "Gitarová výuka - konzultácie - workshopy"


Obsah fóra GuitarMania Aparáty Gitarové kombo PEAVEY Valveking112

Gitarové kombo PEAVEY Valveking112

...kombá, hlavy, boxy a iné

Poslať 17 Sep 2007, 14:46
zoltan nováčik
nováčik

Príspevky: 20
diky za info styrioci....takze to necham tak uvolnene nech si to tam zblnkoce :lol:
bojuzial nema k nemu footswitch pomoze mi niekto z vas najst zapojenie ako to bude fungovat aj s ledkami?

Poslať 17 Sep 2007, 14:52
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

zoltan píše:
diky za info styrioci....takze to necham tak uvolnene nech si to tam zblnkoce :lol:
bojuzial nema k nemu footswitch pomoze mi niekto z vas najst zapojenie ako to bude fungovat aj s ledkami?


keby ti ten reverb sumel tak skus tie pruziny utlmit nejakym molitanom

skusal si nejaky lacny FSW za par korun? marian by mozno vedel poradit co s tym moze fungvat.. ked to funguje stylom skratovania jackov tak by nemal byt problem urobit aj dom anieco stylom "patlama-patlama"
Obrázok

Poslať 17 Sep 2007, 15:33
sepak Obrázok užívateľa
okukávač
okukávač

Príspevky: 147
styrioci píše:
zoltan píše:
diky za info styrioci....takze to necham tak uvolnene nech si to tam zblnkoce :lol:
bojuzial nema k nemu footswitch pomoze mi niekto z vas najst zapojenie ako to bude fungovat aj s ledkami?

keby ti ten reverb sumel tak skus tie pruziny utlmit nejakym molitanom
skusal si nejaky lacny FSW za par korun? marian by mozno vedel poradit co s tym moze fungvat.. ked to funguje stylom skratovania jackov tak by nemal byt problem urobit aj dom anieco stylom "patlama-patlama"


Kolegovi funguje footswic Stage Line FS202. :wink:
A maju ich a v LidlMusic. 8)

Poslať 17 Sep 2007, 15:41
zoltan nováčik
nováčik

Príspevky: 20
styrioci píše:
zoltan píše:
diky za info styrioci....takze to necham tak uvolnene nech si to tam zblnkoce :lol:
bojuzial nema k nemu footswitch pomoze mi niekto z vas najst zapojenie ako to bude fungovat aj s ledkami?


keby ti ten reverb sumel tak skus tie pruziny utlmit nejakym molitanom

skusal si nejaky lacny FSW za par korun? marian by mozno vedel poradit co s tym moze fungvat.. ked to funguje stylom skratovania jackov tak by nemal byt problem urobit aj dom anieco stylom "patlama-patlama"


nasiel som na nete nejaku tu schemu...prave som kupil material za 80Sk takze skusim nieco spatlat :D

Poslať 21 Mar 2008, 21:34
Vlčák nováčik
nováčik

Príspevky: 7
Ahoj, můžete mi prosí někdo vysvětlilt jak má fungovat na tomhle aparátu ta efektová smyčka (po vašem slučka)??? A k čemu ji mam vlastně použít? Mam ještě náký krabičky jako např. Metal Master od Digitechu - má smysl něco takovýho k tomuhle kombu používat?

Díky moc všem.

Poslať 21 Mar 2008, 21:40
spyros inventár
inventár

Príspevky: 820
Bydlisko: Vysoké Tatry

Vlčák píše:
Ahoj, můžete mi prosí někdo vysvětlilt jak má fungovat na tomhle aparátu ta efektová smyčka (po vašem slučka)??? A k čemu ji mam vlastně použít? Mam ještě náký krabičky jako např. Metal Master od Digitechu - má smysl něco takovýho k tomuhle kombu používat?

Díky moc všem.


Ak je Metal Master distortione fekt tak vyznam nema, maximalne nejaky booster. Skucka sa pouziva zvacsa na modulacne efekty.
MusicMarket.sk - tvoj najoblubenejsi eshop :-)
Terazky hram: Fender Telecaster 52 Vintage, Fender Telecaster Jim Root, Tokai LesPaul Reborn

Poslať 21 Mar 2008, 21:43
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

Vlčák píše:
Ahoj, můžete mi prosí někdo vysvětlilt jak má fungovat na tomhle aparátu ta efektová smyčka (po vašem slučka)??? A k čemu ji mam vlastně použít? Mam ještě náký krabičky jako např. Metal Master od Digitechu - má smysl něco takovýho k tomuhle kombu používat?
Díky moc všem.


Nazdar. Efektova slucka moze sluzit viacerymi sposobmi, podla toho ako to chces vyuzit a pouzit. Ale vidim take dva zakladne sposoby ämozno ich je aj viacej :lol: ):
1/ Pre narutovanie modulacnych (chorus, flanger, phaser a podobne) efektov, dalej pre efekty typu Pitch Shifter, inteligent harmonizer, pe Delay - Echo efekty a Reverb efetky. Ak je ich viacej zapojeny mali by byt v takom poradi ako som napisal. Wah-wah moze byt ako na vstupe, tak aj v slucke, treba vyskusat co sa javy pripadne znie lepsie... :wink: Rozhodne by som tam nestrkal skreslovadla ako overdrive ci distortion. Pri tomto zapojeni ides s gitarov na IMPUT VVK a v slucke In efektu spojis zo SEND a OUT s return-om slucky.
2/ U typkov, ktory vlastnia svojmu srdcu vzacny preamp multiefekt (alebo jedno s toho) je mozne zapojenie tak, ze s gitarou ides priamo na vstup multiefektu äpreampu) a z mono vystupu preamp-multaku ides na RETURN slucky. Poznam vacerych ludi (aj na tomto fore :lol: ), ktory to takto pouzivaju.
Ale da sa aj ine vymysleit... :wink:
Ten Metal Master mozes vyskusat zapojit pred vstup VVK ale treba to vyskusat ako to bude reagovat s preampom VVK. pri vhodnom nastaveni by to aj mohlo celkom ist... :wink:

Poslať 21 Mar 2008, 21:54
spyros inventár
inventár

Príspevky: 820
Bydlisko: Vysoké Tatry

marianguitar píše:
2/ U typkov, ktory vlastnia svojmu srdcu vzacny preamp multiefekt (alebo jedno s toho) je mozne zapojenie tak, ze s gitarou ides priamo na vstup multiefektu äpreampu) a z mono vystupu preamp-multaku ides na RETURN slucky. Poznam vacerych ludi (aj na tomto fore :lol: ), ktory to takto pouzivaju.
Ale da sa aj ine vymysleit... :wink:


Dobre som pochopil, ze nepouzivaju na gitaru input v ampe, ale to cele ide len do efektovej slucky? K comu je to dobre? A ten multiefekt predpokladam nemoze byt klasicky podlahovy (napr. g2.1u), ale skor nieco ako G-Major a spol...
MusicMarket.sk - tvoj najoblubenejsi eshop :-)
Terazky hram: Fender Telecaster 52 Vintage, Fender Telecaster Jim Root, Tokai LesPaul Reborn

Poslať 21 Mar 2008, 22:01
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

spyros píše:
marianguitar píše:
2/ U typkov, ktory vlastnia svojmu srdcu vzacny preamp multiefekt (alebo jedno s toho) je mozne zapojenie tak, ze s gitarou ides priamo na vstup multiefektu äpreampu) a z mono vystupu preamp-multaku ides na RETURN slucky. Poznam vacerych ludi (aj na tomto fore :lol: ), ktory to takto pouzivaju.
Ale da sa aj ine vymysleit... :wink:

Dobre som pochopil, ze nepouzivaju na gitaru input v ampe, ale to cele ide len do efektovej slucky? K comu je to dobre? A ten multiefekt predpokladam nemoze byt klasicky podlahovy (napr. g2.1u), ale skor nieco ako G-Major a spol...


Myslel som to tak, za napr. kamos ma Roland GP-8 preamp/multiefekt. S gitarou ide do Gp-8 a z nej mono vystupom praiamo na return ef. slucky VVK. a na VVK vyuziva lampovy koncak. Ale skusal to aj na vstup VVK, slo to, otazka znie ako... :wink: Inak skusal som takto G9 a tiez v pohode... :wink:

Poslať 21 Mar 2008, 22:30
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

spyros píše:
Dobre som pochopil, ze nepouzivaju na gitaru input v ampe, ale to cele ide len do efektovej slucky? K comu je to dobre? A ten multiefekt predpokladam nemoze byt klasicky podlahovy (napr. g2.1u), ale skor nieco ako G-Major a spol...


dobre je to k tomu, ze nepouzivas preamp z hlavy, ale hlavu defacto pouzijes iba ako koncak... prave na taky ucel je vhodnejsi ten Zoom G2 (otazne je, ci by dostatocne vybudil koncak) ako G-Major, kedze ten je iba modulacno/dozvukova efektova jednotka, takze ziadne skreslenia ani nic...a zrejme to nema ani vstup stavany na to, aby si siel do toho napriamo s gitarou..

inac k marianovmu vysvetleniu zmyslu FX loop nemam co dodat :)
Obrázok

Poslať 22 Mar 2008, 12:24
Vlčák nováčik
nováčik

Príspevky: 7
inac k marianovmu vysvetleniu zmyslu FX loop nemam co dodat :)


jj, už je mi to taky jasný, zkoušel sem tam ten Wah - pedál, to bylo dobrý a mělo i celkem jinej zvuk než když to dám mezi kytaru a kombo, hlavně při zkresleném kanálu. Ten metal master v tom FX loopu dělal strašnej bordel, to opravdu nebylo k tomu.

Jinak kombo hraje docela fajn, měl sem trošku obavu o ten čistej kanál, v recenzích sem se dočetl, že neni nic moc, ale příjemně mě překvapil. Kombo mam zatím doma v panelákovém bytě, kde musím mít volume tak na 0,5/10:roll:, ve středu jedu hrát do zkušebny, tak čekám, že zážitek bude ještě větší :D

Poslať 22 Mar 2008, 12:35
spyros inventár
inventár

Príspevky: 820
Bydlisko: Vysoké Tatry

Vlčák píše:
Ten metal master v tom FX loopu dělal strašnej bordel, to opravdu nebylo k tomu.


To by ti robila kazda skreslujuca krabicka v slucke, lebo primarne su urcene na input pre gitaru, ale vsetkosa da obist... 8)
MusicMarket.sk - tvoj najoblubenejsi eshop :-)
Terazky hram: Fender Telecaster 52 Vintage, Fender Telecaster Jim Root, Tokai LesPaul Reborn

Poslať 22 Mar 2008, 15:56
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

vlcak: ten metalmaster mozes pichnut pred kombo, za gitaru a pouzivat ho na skreslenom kanale...ak k tomu budes pouzivat aj skresleny kanal z komba, tak mas o dalsie zvukove moznosti viac :wink:
Obrázok

Poslať 22 Mar 2008, 17:49
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

styrioci píše:
vlcak: ten metalmaster mozes pichnut pred kombo, za gitaru a pouzivat ho na skreslenom kanale...ak k tomu budes pouzivat aj skresleny kanal z komba, tak mas o dalsie zvukove moznosti viac :wink:


Ano, ale potom treba dat pozor na zdvih (zisk) obocch gainov (jeden v metal mastery a druhy na hlave v LEAD kanaly), pretoze pri oboch vyssich nastaveniach vyrazne vzrastiee brum a ton sa stava necitatelny... :wink: Ja by som to kombinoval mozno s nejakym crumch-om a do sola dokrmil metal masterom. Treba poskusat a polaborovat s nastaveniami... :wink:

Poslať 22 Mar 2008, 18:14
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

skor som myslel riesenie:

clean a skresleny z komba + skreslenie z metal mastera na clean z komba :)
Obrázok

PredchádzajúciĎalší

Späť na Aparáty

cron