Gitarová výuka - konzultácie - workshopy

Nová sekcia na diskusnom fóre "Gitarová výuka - konzultácie - workshopy"


Obsah fóra Iné nástroje Bicie nástroje Prosím o pomoc !

Prosím o pomoc !

Vsetko, co by ste chceli vediet o bicich..

Poslať 26 Okt 2011, 14:18
aDabrak nováčik
nováčik

Príspevky: 3
Vôbec netuším či mi vôbec niekto bude vedieť pomôcť, ale som už tak zúfalý že potrebujem radu. Od známeho som dostal zadarmo "elektronické bicie". Jedná sa o skrinku KORG ddm110 (starého pána z roku '84) a sadu podomácky robených padov s nejakým podivne vyzerajúcim prevodníkom .. V dobe dávno zabudnutej si dotyčný chlapík prerobil svoj korg - dá sa povedať že potiahol z neho kabeláž do prevodníka..vĎaka čomu spravil ako keby vzdialené tlačítka na tento kontrolér.. neviem či ma niekto chápe, preto pripájam aj fotografie kontroléra .


Korg
Obrázok

Po otvorení
Obrázok

vlavo hore je možné vidieť podomácky robený plošák na ktorom je samotný konektor k "prevodníku" a je možné vidieť ako sa z tejto dosky ťahajú káble na 5 tlačítok.
Obrázok

podomácky robené pady ( povrch je guma, vo vnútri sa nachádza nemám šajn čo ..ale je to dosť citlivé.. do "prevodníka" sa pripájajú pomocou stereo 6,3 jackov)
Obrázok

samotný prevodník ...
Obrázok

Všetko hrá skvele, podomácky robené "pady" sú až prekvapivo citlivé. Problém je len v tom že tie zvuky čo sú v ňom sú príšerné. Preto som chcel danú skrinku - Korg ddm110 - pripojiť k PC pomocou midi kábla.. Používam obyčajný midi - gameport kabel a zvukovú kartu Soundblaster . Karta je v poriadku nainštalovaná, momentálne slúži ako sekundárna zvuková karta. Jediný problém je v tom že PC - teda ani žiaden program ako FLstudio alebo Reason - nevedia tento podivínsky kontrolér rozoznať. Preto som tu, poradte mi v čom môže bť problém že neprichádza signál z kontroléra do pc? .. midi kábel je funkčný, aj zvuková..tak v čom može byť problém ? skúšal som v oboch programoch všemožné nastavenia, no akosi to nejde.. som už zúfalý.. nemám peniaze na normálne bicie a už vobec nie na elektronické, preto ma tento dar potešil .. naozaj by som si chcel na tom hrať, ale s nejakými normálnymi zvukmi ... dúfam že ma niekto pochopí a bude mi vedieť poradiť ..


takže v skratke.. potrebujem poradiť ako môžem cez midi kábel pripojiť tento kontrolér k pc aby ho hudobný software (Fl studio , reason a pod.) brali ako skutočný kontrolér .. čiže dal sa takýto softwér ním ovládať..

S pozdravom Maťo

Poslať 26 Okt 2011, 21:03
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8055
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

No ja mam za to, ze tento stroj proste s MIDI robit nevie.
To ze to bolo vyvedene na pady bol sice sikovny tah ale bolo urobene iba to, ze namiesto stlacania tlacidiel sa udiera na pady a to podla mna nema nic spolocne s MIDI. Jedine co do PC dostanes je normalny analogovy signal...
Mozno by to chcelo viacej informacii, takze ked chces, brnkni mi na 0903 718279 8)

Poslať 26 Okt 2011, 21:09
aDabrak nováčik
nováčik

Príspevky: 3
toho som sa aj bál.. lenže ..načo to má potom midi in/out? ..

Poslať 26 Okt 2011, 21:36
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8055
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

aDabrak píše:
toho som sa aj bál.. lenže ..načo to má potom midi in/out? ..

Hmm, tak potom to ma MIDI a musi to fungovat. Mozno musis zohnat nejaky interface starsieho typu, ktory ma DIN konektory, mozno nejaky starsi typ aj doma najdem, musim pozriet, len asi az buduci tyzden, zajtra odchadzam na sluzobku ... :arrow:

Poslať 26 Okt 2011, 21:40
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8055
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

Lenze teraz ma napadlo, ty chces predsa ine zvuky ako su v tom module a MIDI ti zabezpeci len datovy tok resp. riadiaci impulz, ktory ale musi byt v compe premeneny, resp. prideleny nejakemu zvuku v PC = musis tam mat nejaky SW bisi modul... :idea:

Poslať 27 Okt 2011, 08:33
aDabrak nováčik
nováčik

Príspevky: 3
Software mám .. ked som mal požičané klávesy mal som ich cez tento istý midi kábel zapojené do pc a používal som program Reason a FL Studio.. všetko išlo ako malo.. teraz to mám zapojené rovnako, a jednoducho neprejde po stlačení "tlačítka" žiadny impulz do pc.. tak teraz neviem či je chyba v tejto magickej skrinke alebo v niečom inom :/

Kábel používam Midi-Game port ... môžem sem pripojiť aj jeho fotku

Poslať 27 Okt 2011, 11:42
Ondskan Obrázok užívateľa
stály inventár
stály inventár

Príspevky: 1191
Bydlisko: Ostrava

Ja sa obávam, že firmware toho korgu už je natoľko starý, že sním tie programy nevedia pracovať.
Guitarist level - 16
Experience/Next level: 64292000/5532600
Gear:
Godin Progression w/ RM Pickups Magic Rails
Schecter C1 w/ SD TB4 + SH2
Laney TT50H
Checha 1x12" open back - Celestion GT12-75
T.C. Electronic G-Sharp
CarlMartin 2Wah
Korg PitchBlack
Alesis iO2 Express + Amplitube 3 + Reaper
http://bandzone.cz/guitarelectrification

Poslať 03 Dec 2011, 15:07
MirkoU Obrázok užívateľa
nováčik
nováčik

Príspevky: 75
Bydlisko: Lipt. Mikuláš
ja tiež prosím o pomoc ... mám doma elektrické bicie ... mám ich zapojené do mix pultu - pult do zosíka - a zosík do bedne ale na el. bicích ako by mi hral len jeden kanál ... proste počujem len činely a rytmičák, prechody slabúúúčko ... až tak v ozvene ... keď povytiahnem káblik tak hrá všetko ale neskutočne to šuští ... kde je problém ? dakujem

Poslať 03 Dec 2011, 15:34
Ondskan Obrázok užívateľa
stály inventár
stály inventár

Príspevky: 1191
Bydlisko: Ostrava

Napíš čo je to za značku, typ, káble.....
Guitarist level - 16
Experience/Next level: 64292000/5532600
Gear:
Godin Progression w/ RM Pickups Magic Rails
Schecter C1 w/ SD TB4 + SH2
Laney TT50H
Checha 1x12" open back - Celestion GT12-75
T.C. Electronic G-Sharp
CarlMartin 2Wah
Korg PitchBlack
Alesis iO2 Express + Amplitube 3 + Reaper
http://bandzone.cz/guitarelectrification

Poslať 03 Dec 2011, 20:21
MirkoU Obrázok užívateľa
nováčik
nováčik

Príspevky: 75
Bydlisko: Lipt. Mikuláš
je to Alesis DM 6 USB KIT ... do mixáku ich mám pichnuté cez phones výstup ( J3.5 ) a z redukované na J6 na mixák ... keď to takto isto napojím do tranzistorového komba tak to ide bez problémov. Ale ako náhle si to chcem zapojiť na bedne tak to takto blbne ... možno je chýba aj v kábli lebo ten je tenký ako na slúchadla a vyzerá tak prašivo. dik

Poslať 15 Dec 2011, 21:21
MirkoU Obrázok užívateľa
nováčik
nováčik

Príspevky: 75
Bydlisko: Lipt. Mikuláš
halo :)
Som pokročilý začiatočník, tak sa možno budem pýtať aj nezmysli.
Som vlastník:
Schecter C1 Blackjack EX FR
Peavey VK 112
Orange Crush 20L
Dunlop ZW Overdrive
Ernie Ball Coated 010-046


Späť na Bicie nástroje

cron