Gitarová výuka - konzultácie - workshopy

Nová sekcia na diskusnom fóre "Gitarová výuka - konzultácie - workshopy"


Obsah fóra Sebarealizácia Home Recording nejde zvuk

nejde zvuk

...ako nahrávať doma - rady a tipy

Poslať 28 Apr 2011, 15:43
Zilo nováčik
nováčik

Príspevky: 33
zdravim vsetkych. mam isty problem s ktorym si neviem rady, tak som sa rozhodol ze sem napisem, snad mi niekto bude vediet poradit. Doma mam cubase 5 essential a ako audio interface pouzivam zoom h4, po tom co som si upgradoval system a asio driver priamo zo stranky zoom. Problem je v tom, ze v cubase mi berie vstupny signal gitary a v pohode pocujem aj cez repraky co hram, ale ked nieco nahram, tak nejde vobec ziadny zvuk. A nepocujem ani zaciatocne klikanie metronomu, po ktorom sa spusti nahravanie. Instaloval som aj novy driver na zvukovku a ta ide v pohode, tak som myslel ci netreba nieco nastavit v cubase, alebo ci mi nechyba este nejaky driver alebo nieco take. vazne prosim o pomoc, lebo inak mi je cely ten program zbytocny :(((


Poslať 28 Apr 2011, 17:20
Ondskan Obrázok užívateľa
stály inventár
stály inventár

Príspevky: 1191
Bydlisko: Ostrava

Tiež si myslím. Alebo v nastaveniach zvukový výstup
Guitarist level - 16
Experience/Next level: 64292000/5532600
Gear:
Godin Progression w/ RM Pickups Magic Rails
Schecter C1 w/ SD TB4 + SH2
Laney TT50H
Checha 1x12" open back - Celestion GT12-75
T.C. Electronic G-Sharp
CarlMartin 2Wah
Korg PitchBlack
Alesis iO2 Express + Amplitube 3 + Reaper
http://bandzone.cz/guitarelectrification

Poslať 28 Apr 2011, 20:20
Zilo nováčik
nováčik

Príspevky: 33
a jak sa tam ten mix out nastavuje prosim ta?

keby som mal zle nastaveny zvukovy vystup, tak by mi neisiel ziadny zvuk do reprakov, alebo to na to nema vlyv?

Poslať 28 Apr 2011, 21:35
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8052
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR


Poslať 29 Apr 2011, 13:07
Zilo nováčik
nováčik

Príspevky: 33
fuha, no tak to sa budem musiet s tou zvukovkou este trochu pohrat. zatial diky za radu :)

Poslať 29 Apr 2011, 14:21
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

a si si isty, ze aj nahravas, to co pocujes, ked ti to hra? cubase ti normalne detekuje, ze ma nejaky signal na vstupe a na vystupe?
Obrázok

Poslať 29 Apr 2011, 16:18
Zilo nováčik
nováčik

Príspevky: 33
hej, vidim ako mi snima cubase zvuk a ked zapnem nahravanie tak pri hrani mi to snima tiez co zahrajem, su tam tie vlny ci jak to mam nazvat. ale pri spatnom prehrani mi nejde vobec ziadny zvuk, a nepocujem ani precount pri metronome. tak neviem ci treba nieco v cubase nastavit, alebo to je problem tej zvukovky.
ale v mojom "namakanom" windowse vista nemozem ani za boha najst nastavenia zvukovky kua :(

Poslať 29 Apr 2011, 16:34
Ondskan Obrázok užívateľa
stály inventár
stály inventár

Príspevky: 1191
Bydlisko: Ostrava

Zilo píše:
hej, vidim ako mi snima cubase zvuk a ked zapnem nahravanie tak pri hrani mi to snima tiez co zahrajem, su tam tie vlny ci jak to mam nazvat. ale pri spatnom prehrani mi nejde vobec ziadny zvuk, a nepocujem ani precount pri metronome. tak neviem ci treba nieco v cubase nastavit, alebo to je problem tej zvukovky.
ale v mojom "namakanom" windowse vista nemozem ani za boha najst nastavenia zvukovky kua :(


Pravým na tray ikonu(pri hodinách) reproduktoru, zariadenia pri prehrávaní/nahrávaní. Skôr by som to ale videl na Cubase, pozri sa v nastaveniach zariadení, device setup. Je tam voľba Direct Music, VST MultiTrack, a VST System Link. Tam sa pozri či máš tú tvoju zvukovku. Inak ešte pozri pozri Audio Mixer v systéme - Zmiešavač, alebo tak, znova cez tú tray ikonu. Neviem akú máš verziu systému.
Guitarist level - 16
Experience/Next level: 64292000/5532600
Gear:
Godin Progression w/ RM Pickups Magic Rails
Schecter C1 w/ SD TB4 + SH2
Laney TT50H
Checha 1x12" open back - Celestion GT12-75
T.C. Electronic G-Sharp
CarlMartin 2Wah
Korg PitchBlack
Alesis iO2 Express + Amplitube 3 + Reaper
http://bandzone.cz/guitarelectrification

Poslať 29 Apr 2011, 18:18
Zilo nováčik
nováčik

Príspevky: 33
s tou tray ikonou som sa uz hral, najprv som mal na prehravani aj nahravani predvoleny H4, ale potom so to prehodil, na prehravanie
som dal priamo repraky z pocitaca a na nahravanie stereo mix aj cez H4, ale vobec ziadna zmena nenastala. a ten zmiesavac mi tiez moc nepomohol. A co sa tyka cubase nastaveni, tak v device setup mam z toho vsetkeho co si napisal len VST System Link, myslel si ci tam mam nastavenu externu zvukovku (H4) v ASIO input-output, alebo niekde inde zvukovku z notebooku? inak mam 32 bitovu vistu


Späť na Home Recording

cron