Gitarová výuka - konzultácie - workshopy

Nová sekcia na diskusnom fóre "Gitarová výuka - konzultácie - workshopy"


Obsah fóra Iné nástroje Klávesové nástroje Roland GW-8

Roland GW-8

...klavíry, syntetizátory, piána a iné

Poslať 16 Júl 2009, 19:38
tom46 nováčik
nováčik

Príspevky: 1
www.hudobnynastroj.sk
http://hudobnynastroj.sk/5-klavesove-nastroje

Zdravím,
Mám klávesy roland GW-8. Chcem ich spojiť s PC. nainštaloval som aj všetky ovládače....napíše mi že sa rolandy správne nainštalovali a sú pripravené na používanie.....ale v PC ich nevidím....
Potrebujem nejaký program, cez ktorý by som vedel pracoavť s rolandamy napr. na nahrávanie hudby? A ukladanie pesničiek z rolandov do USB kľúča. Prosím poradte mi ak máte s týmto skúsenosti. Ďakujem.

Poslať 17 Júl 2009, 07:30
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8055
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

Neviem ake programy poskytuje priamo Roland firma ku GW-8 a ci nejake vobec, ale standardne mozes pouzivat Cakewalk alebo Cubase... 8)
Na USB kluc by nemal byt problem potom stiahnut vsetku pracu s PC a pouzivat to ako "podmazy"...
Ak ale chces vyuzivat stylky a ine moznosti klavesu GW-8, na toto ma GW-8 svoj format. Da sa vyuzit aj MIDI norma pre datove subory riadiace klavesy v MIDI... :wink:

Poslať 31 Okt 2009, 19:53
sebastian nováčik
nováčik

Príspevky: 3
Zdravím vás Dámi a Páni.
Chcel by som naviazat kontakt na použivatelov GW8.Vymenit skúsenosti ked by bola ochota rad pomozem aj ja.
Kúpil som ho v NZ.pred mesiacom.
Denne ju skusam programujem.Predtim som mal Yamahu 740.
Diki.

Poslať 31 Okt 2009, 21:27
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8055
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

sebastian píše:
Zdravím vás Dámi a Páni.
Chcel by som naviazat kontakt na použivatelov GW8.Vymenit skúsenosti ked by bola ochota rad pomozem aj ja.
Kúpil som ho v NZ.pred mesiacom.
Denne ju skusam programujem.Predtim som mal Yamahu 740.
Diki.

No budem velmi rad, ked sem napises svoje dojmy, pripadne hodis nejake zvukove vzorky... :wink:

GW8

Poslať 01 Nov 2009, 00:36
sebastian nováčik
nováčik

Príspevky: 3
Zdravim.

Prví Roland som mal E68 samohrajku potom par rokov uz Yamahu 630.čo bol vtedy super.Potom zasa psr740.
Tak teraz vlastne hladam skor to naco som bol navyknutí pri yamahe.
Ale mozem povedat ze napriek tomu ako sa nastroj ospevuje nedosahuje to čo by som naozaj očakaval.....zatial.
Tu plati tiez stare porekadlo-Za malo penazi...

Teraz vážne: musel som sa zmierit s klikanim do tlačitiek trochu viac ako pri Yamahe.
Všetko je potrebné potvrdzovat:enterom,späť,a znovu atd.
Zvykneme si na to.
Nasvietené tlačitka je prednosť,dyspl.dobre nastavitelni.
Zvukovo:OK.
Neviem este či vypisuje txt.na dyspl.zatial som sa ktomu nedostal cvičim rychle premeny zvukov,register memori,ritmi,okt.transpoz.tempo, na živé hranie nakolko väčšinou tak fungujem.
Program co je pribaleny k tomu funguje skvele daju sa dat tam veskere data vratane midi a bezprobl.hraje aj yamahový format čo ma potesilo.
Zatial som došiel len na dve chulostive veci čo by som si chcel vyjasnit.
Ked zadam do partov (lower-upper)napr.harmonika-husle a zapisem do registru,pri znovu vyvolaného sola mi hra len jeden part,nehra dvojzvukom a ked zapnem-DUAL-na druhom parte hraje posledny zadani zvuk-Nie ten čo som navolil.Je to divne budem sa tomu venovať ešte.
(zapisujem správne viem ako na to)
Druhu vec som urobil že som zapisal jeden štíl do PERFORMANCE-USER-a aj som ho premenoval a teraz ho neviem vymazať.
Neda sa vymazat v :MEU-UTILITY-DELETE-STYL-to sa tam neobjavilo na liste.
Objavi sa na liste len ked zapisem do:STYLE.to sa da aj vymazat.
Uvidime co to robi druhim čakam na spravu.

Dakujem.


Poslať 18 Nov 2009, 21:24
Rolo nováčik
nováčik

Príspevky: 1
potreboval by som poradiť ako previesť update na veziu 2....vie to niekto? :?:

Poslať 04 Júl 2010, 03:15
mibe nováčik
nováčik

Príspevky: 1
Bydlisko: Humenné
čaute, prosím Vás chcem si kúpiť roland gw 8, len sa chcem spýtať, keď si na nej prehrávam mp3 podklady z USB kľúča, môžem si ich tam aj modulovať že vyššie alebo nižšie o tón, podľa toho čo mi pasuje na spev ?
helou

Poslať 04 Dec 2010, 17:49
janco117 nováčik
nováčik

Príspevky: 3
Kupil som si Roland GW 8 Workstation a od zaciatku mi robi problemy paka pitch/bend modulation. Ked zapnem nastroj tak mi hraje normalne ale ked použijem tu paku tak mi zmeni vysku tonu a nenavratne. :cry: Zasa sa mi tpo vrati až ked v tlacidle V-LINK dam reset(1), alebo vypnem a znova zapnem nastroj. Hladam nejake riesenie pretoze mam daleko to posielat do muzikeru a nastroj potrebujem stale lebo hravam kazdy vikend. Prosim ak niekto nieco vie odpiste.... :shock: DAKUJEM.

marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8055
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

janco117 píše:
Kupil som si Roland GW 8 Workstation a od zaciatku mi robi problemy paka pitch/bend modulation. Ked zapnem nastroj tak mi hraje normalne ale ked použijem tu paku tak mi zmeni vysku tonu a nenavratne. :cry: Zasa sa mi tpo vrati až ked v tlacidle V-LINK dam reset(1), alebo vypnem a znova zapnem nastroj. Hladam nejake riesenie pretoze mam daleko to posielat do muzikeru a nastroj potrebujem stale lebo hravam kazdy vikend. Prosim ak niekto nieco vie odpiste.... :shock: DAKUJEM.


Ach ach ach, toto som mal pred rokmi tiez problem !!!!!
Zostava ti Pitch Bend visiet, bohuzial. Ja som si tiez myslel, ze to je nenapravitelna porucha, ale spojil som sa s dovozcom znacky Romald na SK a tam som to pomocou urcitych "servisnych postiupov - uklonov"P poriesil a bol pokoj... :roll:
terau je otazka, ci si to kupil u autorizovaneho dovozcu alebo pod rukou. Ak si to kupil riadne na blok, myslim, ze ti servis Rolandu da kodove tlacidla na RESET tohto problemu... :?
Naposledy upravil marianguitar dňa 05 Dec 2010, 23:36, celkovo upravené 1

Poslať 05 Dec 2010, 11:31
janco117 nováčik
nováčik

Príspevky: 3
dik za odpoved ani nevies jak ma to potesilo...este keby si mi povedal ze ako sa s nimi mam spojit??...ale je to softverova chyba nie hardverova nie??...lebo ja som myslel ze hardver a som sa bal...takze kupoval som to riadne cez net z muzikusu ciste nove...dik za odpoved...ako sa mam s nimi kontaktovat?


Poslať 07 Dec 2010, 18:27
janco117 nováčik
nováčik

Príspevky: 3
a tak som pisal panovi Ozorakovi a on mi kazal volat panovi Homonaiovi. Ten mi povedal ze to mam nastroj poslat pretoze to asi nieje len softwerova chyba ale moze to byt aj zakladna doska aj vsetko a ze nevie mi povedat v com je problem pretoze gw 8 je uz skor pocitac ako klavesy takze som to poslal...nasiel som takyto problem aj na jednej americkej stranke a riesenie tam taktiez nebolo. Takze nebol som sam komu sa to stalo ale chvalabohu som v zaruke a dufam ze mi to bez problemov opravia...aspon tomu verim takze je na svete chyba ktoru gw 8 moze mat....ale dik aj tak za radu aspon viem nacom som... :D

Poslať 21 Nov 2011, 21:59
jaricek nováčik
nováčik

Príspevky: 5
mibe píše:
čaute, prosím Vás chcem si kúpiť roland gw 8, len sa chcem spýtať, keď si na nej prehrávam mp3 podklady z USB kľúča, môžem si ich tam aj modulovať že vyššie alebo nižšie o tón, podľa toho čo mi pasuje na spev ?


zdravím, ja gw8 mám už nejaký ten rôčik, ale takéto operácie, aspoň podľa mojich skúseností, tento nástroj jednoducho nezvláda - mp3 určite nie, jedine midi formát, ale editácia je na tomto nástroji jednoducho "katastrofa" preto na tento účel používam PC


Späť na Klávesové nástroje

cron