Gitarová výuka - konzultácie - workshopy

Nová sekcia na diskusnom fóre "Gitarová výuka - konzultácie - workshopy"


Obsah fóra GuitarMania Efekty a príslušenstvo Prečo mi efekt stále vrčí pri pripojení do mixu?

Prečo mi efekt stále vrčí pri pripojení do mixu?

...krabičky, multiefekty a iné

duri158 Obrázok užívateľa
nováčik
nováčik

Príspevky: 24
Serus,technici,mám ZOOM 9150 z nožným MIDI ovládačom ZOOM 8050 a mám ho pripojený do Mixu YAMAHA Pro mix01.A stále mi vrčí.Výstup z efektu je mono jack a vstupuje do mixu kanon.Neviete kde je problém?alebo ako mám naspájkovať kábel?

Poslať 17 Jún 2007, 19:03
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

pravdepodobne sa ti niekde vytvorila zemna slucka...skus na kabli, ktory ide z efektu do mixu, odpojit zem, ze co to spravi.
ale skus pozriet, ci na efekte nemas nieco take ako "ground lift switch". ten sluzi na taketo veci - ked sa ti vytvori zemna slucka tak odpojis zem jedneho zariadenia ci ju prerusis a malo by to presta brumiet.
tiez by mohlo ist o zly zdroj. mas to napajane z jednej zasuvky?
Obrázok

Poslať 17 Jún 2007, 19:32
duri158 Obrázok užívateľa
nováčik
nováčik

Príspevky: 24
keď odpojím ze tak,bude pripoený jeden kábel.Mám to spravené tak,že kábel je jednožílový-tienený.Zdroj mám dobrý,už som ho skúšal za iný a nič,skúšal som aj iný vstup a stále nič.

Poslať 17 Jún 2007, 20:00
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

skus odpojit to tienenie, to je ta zem, ktoru som spominal

http://en.wikipedia.org/wiki/Ground_loop_(electricity)

toto je sice z konkurencneho fora ale podobna problematika sa tam uz rozoberala http://forum.muziker.sk/viewtopic.php?t ... ace+slucky
Obrázok

Poslať 17 Jún 2007, 20:24
duri158 Obrázok užívateľa
nováčik
nováčik

Príspevky: 24
no,ale keď odpojím tienenie,tak mi to nepojde,nie?

Poslať 17 Jún 2007, 20:37
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

preco by nemalo? dolezity je signal.. tym, ze mas vsade tienene kable ti asi vznikla niekde zemniaca slucka a zacalo to brumiet. preto treba tu slucku prerusit.. len skus co to spravi :wink:

zariadenia do racku maju prave ten gruond lift switch (odpojenie zeme) prave preto, ze ak ti vznikne zemniaca slucka, tym ze odpojis zem jedneho zariadenia ju prerusis a prestane to brumiet. to zariadenie bude uzemnene cez druhe zariadenie, s ktorym je prepojene
Obrázok

marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

duri158 píše:
Serus,technici,mám ZOOM 9150 z nožným MIDI ovládačom ZOOM 8050 a mám ho pripojený do Mixu YAMAHA Pro mix01.A stále mi vrčí.Výstup z efektu je mono jack a vstupuje do mixu kanon.Neviete kde je problém?alebo ako mám naspájkovať kábel?


Vrci ti to aj na cistom zvuku? :?:

Poslať 17 Jún 2007, 23:56
duri158 Obrázok užívateľa
nováčik
nováčik

Príspevky: 24
hej,vrčí aj na čistom,ono keď mix stiahnutý,tak to nepočuť,ale signalizuje to tam.

Poslať 18 Jún 2007, 11:20
duri158 Obrázok užívateľa
nováčik
nováčik

Príspevky: 24
už som odpojil ten uzemňovací,a funguje to,už nevrčí,super máš u mňa pivo:-)Diky

Poslať 18 Jún 2007, 13:08
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

duri158 píše:
už som odpojil ten uzemňovací,a funguje to,už nevrčí,super máš u mňa pivo:-)Diky


takze to bola zemniaca slucka :D som rad, ze som pomohol 8)
Obrázok

Poslať 18 Jún 2007, 14:04
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

styrioci píše:
duri158 píše:
už som odpojil ten uzemňovací,a funguje to,už nevrčí,super máš u mňa pivo:-)Diky


takze to bola zemniaca slucka :D som rad, ze som pomohol 8)


To je fain, ze ste to poriesili ale ako laik v tychto veciach sa pytam ja:
Nie je to problem, ked ste tu zem odpojili? Myslim z bezpecnostneho hladiska? :?: 8)

Poslať 18 Jún 2007, 14:38
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

nie...

obe zariadennia su uzemnene cez napajaci kabel (podla normy bla bla su trojzilove kable - faza, nulak a zem). ale tym, ze sa pouzil na prepojenie tych dvoch zariadeni tieneny kabel spojili sa tieto dve zeme aj inde ako v napajani (uzavrela sa slucka = zacalo to brumiet)...pozri obrazok:

Obrázok

vsimni si ze cierna ciara (zem) tvori uzavretu slucku. (aj zelena, ale ked prerusis fazu, signal tak to hrat nebude :D ). kedze by bolo trosku dost nebezpecne pri 230V odpojit zem z napajania :twisted: jedina bezpecna moznost ako prerusit tuto uzavretu slucku je odpojit zem kabla, ktory spaja obe zariadenia (cize jeho tienenie). signal je pripojeny takze to hra, slucka je prerusena a obe zariadenia su uzemnene (vlk je syty aj koza ostala cela :lol: )

Obrázok

toto moje vysvetlenie je veeeeelmi laicke, urcite je tu zopar nepresnosti (napriklad farby vodicov :oops: ) - prinipialne by to malo byt vsak ok. lepsie je to vysvetlene v tych linkoch co som sem hodil.
Obrázok


Späť na Efekty a príslušenstvo

cron