Gitarová výuka - konzultácie - workshopy

Nová sekcia na diskusnom fóre "Gitarová výuka - konzultácie - workshopy"


Obsah fóra Sebarealizácia Opravy & servis, úpravy & tuning Schecter Banshee Floyd

Schecter Banshee Floyd

...máte niečo pokazené? Potrebujete niečo upraviť alebo opraviť? Spolu prídeme na nejaké riešenie.

Poslať 02 Feb 2014, 12:24
sean222 nováčik
nováčik

Príspevky: 10
Zdravím. Prednedávnom som si kúpil túto gitaru ,a prišiel som na jeden problém. Pri používaní páky sa mi struny rozladzujú. Kamarát mi to aj nastavil ,držalo to v pohode a deň na to sa to zas rozladilo po jednoduchom použití páky nadol.
Teraz som prišiel na to že bez zámkov keď idem pákou dole tak struny sa nadladia smerom hore podladila ,ale so zámkami to je opačne(neviem či je to normálne tak to radšej spomeniem) . Už sa s tým bavím hodnú chvíľu ale absolútne neviem kde môže byť problém.
A mám taký pocit ,ale to som si nie úplne istý ,ale že sa ten bridge po pákovaní nevráti úplne do pôvodnej polohy.

EDIT: Dal som si tam 4 pružiny ,všetko nastavil ako mám ,zamkol ,začal také vibráto malé hore dole ,struny držali ladenie ,potom som išiel čo najviac rozladilo sa to ,tak som znova doladil a skúšla to čo predtým take to normálne vibráto a už tam sa rozladzovali struny ,tak otázka znie: Ten Floyd nieje až taký kvalitný takéto veci alebo mam niečo zlé uchytené ,alebo niečo iné?

Poslať 03 Feb 2014, 00:00
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8052
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

sean222 píše:
Zdravím. Prednedávnom som si kúpil túto gitaru ,a prišiel som na jeden problém. Pri používaní páky sa mi struny rozladzujú. Kamarát mi to aj nastavil ,držalo to v pohode a deň na to sa to zas rozladilo po jednoduchom použití páky nadol.
Teraz som prišiel na to že bez zámkov keď idem pákou dole tak struny sa nadladia smerom hore podladila ,ale so zámkami to je opačne(neviem či je to normálne tak to radšej spomeniem) . Už sa s tým bavím hodnú chvíľu ale absolútne neviem kde môže byť problém.
A mám taký pocit ,ale to som si nie úplne istý ,ale že sa ten bridge po pákovaní nevráti úplne do pôvodnej polohy.

EDIT: Dal som si tam 4 pružiny ,všetko nastavil ako mám ,zamkol ,začal také vibráto malé hore dole ,struny držali ladenie ,potom som išiel čo najviac rozladilo sa to ,tak som znova doladil a skúšla to čo predtým take to normálne vibráto a už tam sa rozladzovali struny ,tak otázka znie: Ten Floyd nieje až taký kvalitný takéto veci alebo mam niečo zlé uchytené ,alebo niečo iné?


Niečo tam nie je v poriadku, musel by som to ale vidieť. S toho popisu moc neviem. Odkiaľ si?


Poslať 03 Feb 2014, 00:22
sean222 nováčik
nováčik

Príspevky: 10
Áno ,to je ona. A som z Rajca ,je to pri Žiline.

Poslať 03 Feb 2014, 00:58
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8052
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

Hmm,poznám tam som bol na krátkom dovolenkovom výlete, aj v Rajci aj v Rajeckých T.

Ten FR musí 100% fachať, bude tam nejaká zrada :(

Napadlo ma, skontroluj či nie su poškodené "nože" na ktorých to tremolo je zavesené na tých stavacich skrutkách, či to tam nie je narušené...

Poslať 03 Feb 2014, 21:17
sean222 nováčik
nováčik

Príspevky: 10
marianguitar píše:
Hmm,poznám tam som bol na krátkom dovolenkovom výlete, aj v Rajci aj v Rajeckých T.

Ten FR musí 100% fachať, bude tam nejaká zrada :(

Napadlo ma, skontroluj či nie su poškodené "nože" na ktorých to tremolo je zavesené na tých stavacich skrutkách, či to tam nie je narušené...


Hlavne Rajecké Teplice sú pekné ,rád tam chodím :)

No a k problematike ,dostal som radu aby som tie nože prebrúsil jemne a namazal vazelínou ,aj tie skrutky na ktorých sú tie nože + ešte pod strunami na floyde ,a musím povedať že je tam viditeľná zmena ,predtým sa rozladzovala aj o štvrť tóna ,teraz to bolo max 10 centov. A to som robil úplny dive s pákou a šialene som vibroval. Nakoľko sa nevyznám vo floydoch tak otázka znie či je to normálne ,alebo by sa to nemalo vôbec rozladzovať. A čítal som ,ale neviem či to nieje len fáma ,že tremolo treba trošku "zabehnúť" aby "frčalo ako má".

EDIT:
Zistil som že Gčko mi robí trošku šarapatu.

Poslať 03 Feb 2014, 21:46
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8052
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

Tak ked je FR ok, tak by to nemalo takmer vobec rozladovať. S tým prebrúsením, no neviem, nakoľko dobre FR majú tieto miesta nielen ostré (relativne, nie jak nože) ale hlavne sú zakalené a to je podstatné! Tým pribrúsením si možna ošuchal tú zakalenú vrstvu. Zistíš to tak, že sa ti to bude postupom času viac a viac rozladovať, ak to je už na nekalenom materiály.

Aj v tomto alebo skoro hlavne v tomto sa líši kvalitny FR od šitu (kvalitne zakalené plochy kde sa stlpiky a základna tremola spojujú.)...

Poslať 03 Feb 2014, 22:04
sean222 nováčik
nováčik

Príspevky: 10
Ešte jedá vec ,na miestach kde sa stretávajú nože so skrutkou bolo akoby odlúpený ten chróm či čo to je ,farba to bola niečo ako bronz ak si dobre pamätám. Neviem či je to normálne alebo nie.

Poslať 04 Feb 2014, 11:51
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8052
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

No to je to, o čom hovorím, že tam bude zrada. Jednoducho toto miesto (styku, kde sa nôž tremola opiera o nosné skrutky) je najháklivejšie a veľmi dôležité aby bolo v pôvodnom stave, nepoškodené.

Niekedy sa stane, že ak napr. gitara niekomu spadne tremolom k nárazovej ploche, tak sa môže poškodiť tá nožová časť. Ja osobne mám takú jednu gitaru doma, kde je takto poškodeny FR a musel som to prerobiť na doraz tj. tremolo funguje už len smerom nadol k strunám, nie aj nahor...

Poslať 04 Feb 2014, 16:49
sean222 nováčik
nováčik

Príspevky: 10
Hmm ,dúfal som že sa to bude dať vyriešiť nejak jednoducho ,tak gitara teda poputuje na reklamáciu ,a to ju mám asi tak mesiac :roll: .

Poslať 25 Feb 2014, 18:01
sean222 nováčik
nováčik

Príspevky: 10
Po 2 týždňom v reklamáci mi napísali ,že gitara je v poriadku im sa nerozlaďuje a na tých skrutkách to poškodenie a na nožoch ,že to je vraj normálne. Keď príde gitara tak uvidím. V každom prípade ,ak by to robilo ,tak by sme sa mohli spoločne na to pozrieť. A spravil by som časom asi aj výmenu za originál floyd rose ,dá sa to, že? :-D


Poslať 19 Apr 2014, 17:08
sean222 nováčik
nováčik

Príspevky: 10
Tremolo drží ,ale mám ďalší problém (asi sa nikdy neskončia). Struny robia niečo takéto: http://ulozto.cz/xjJrimRj/gitara-mp3 ,neviem ako to nazvať ,také vibrovanie alebo čo to je ,som už 2x menil struny a stále toto robí a nezdá sa mi že by to bolo normálne. Skúšal som aj zdvihnúť struny vyššie ale to nepomohlo. A aparátom to nieje ,lebo som skúšal aj iný aparát a tam to tiež robí.

Poslať 21 Apr 2014, 22:03
Ondskan Obrázok užívateľa
stály inventár
stály inventár

Príspevky: 1191
Bydlisko: Ostrava

Ak myslis to vrržň tak to by som povedal ze su pruziny floydu. Hlavne menej gainu to chce :)
Guitarist level - 16
Experience/Next level: 64292000/5532600
Gear:
Godin Progression w/ RM Pickups Magic Rails
Schecter C1 w/ SD TB4 + SH2
Laney TT50H
Checha 1x12" open back - Celestion GT12-75
T.C. Electronic G-Sharp
CarlMartin 2Wah
Korg PitchBlack
Alesis iO2 Express + Amplitube 3 + Reaper
http://bandzone.cz/guitarelectrification

Poslať 21 Apr 2014, 22:42
sean222 nováčik
nováčik

Príspevky: 10
A to ich mám vymeniť alebo čo mám spraviť?

Ďalší

Späť na Opravy & servis, úpravy & tuning

cron