Gitarová výuka - konzultácie - workshopy

Nová sekcia na diskusnom fóre "Gitarová výuka - konzultácie - workshopy"


Obsah fóra Sebarealizácia Opravy & servis, úpravy & tuning akusticky snimac

akusticky snimac

...máte niečo pokazené? Potrebujete niečo upraviť alebo opraviť? Spolu prídeme na nejaké riešenie.

Poslať 24 Feb 2012, 12:31
lukas-sk nováčik
nováčik

Príspevky: 35
Zdravicko :) tak opat hladam riesenie :lol:
Mam tu gitarku LAG, odisiel jej vsak podkobylkovy snimac. Elektronika na nej je Shadow Five-Plus a k nej bol povodne Nanoflex snimac (ten co odisiel). Moja otazka je, ci ak tam dam klasicky podkobylkovy piezosnimac (artec abo daco podobne), ci to bude "kompatibilne" so samotnym pream-equalizerom, ktory tam je.
Totiz nepodarilo sa mi najst nejake vystupne hodnoty samotnych snimacov, ktore by sa dali porovnat abo tak.
Zase samotny nanoflex pasik-snimac sa len tazko da zohnat a je faljnô drahy.
Takze? 8)
P.S. Za kazdu aj inu radu diks :)

Poslať 24 Feb 2012, 12:50
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8052
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR


Poslať 24 Feb 2012, 14:08
lukas-sk nováčik
nováčik

Príspevky: 35
presne to som myslel... nuz, voprobujem, pripadne dam vediet :)
mam tu jeden klasik piezo.. ta hadam :-P :)

Poslať 24 Feb 2012, 14:44
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8052
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR


Poslať 24 Feb 2012, 22:36
lukas-sk nováčik
nováčik

Príspevky: 35
nuz. Opravene. Aspon myslim :D .. nemam tu kombo na ktorom by som to skusil. Ale hodil som to do PC, skusil par nahravok a tak a ide to fajne :) ta tak 8) . Neviem sice porovnat kvalitu s povodnym, ale ked ma tento dozere, ta ho neskor vymenim :)

Poslať 27 Feb 2012, 16:50
lukas-sk nováčik
nováčik

Príspevky: 35
no, este k tej kompatibilite
nezda sa mi to celkom ok, ked mam basy vytiahnute na max a vysky + brilance na predzosilovaci na minimum a vtedy mi gitara dava zvuk tzv. normalny, proste taky aky by som ocakaval. Hmm.. Ked tak nad tym premyslam, tak bud zohnat ten nanoflex sh/6 (pravda netusim ako) alebo vymenit cely preamp ... ci?

Poslať 27 Feb 2012, 17:27
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8052
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

lukas-sk píše:
no, este k tej kompatibilite
nezda sa mi to celkom ok, ked mam basy vytiahnute na max a vysky + brilance na predzosilovaci na minimum a vtedy mi gitara dava zvuk tzv. normalny, proste taky aky by som ocakaval. Hmm.. Ked tak nad tym premyslam, tak bud zohnat ten nanoflex sh/6 (pravda netusim ako) alebo vymenit cely preamp ... ci?

Basy na MAX???
a osattne na MIN???
To nie je normálne podľa mňa...

Poslať 27 Feb 2012, 20:46
lukas-sk nováčik
nováčik

Príspevky: 35
no, resume, daco s tym treba spravit :D
nanoflex pickup sam sa neda zohnat a aj najlacnejsi som nasiel cca 80€. To uz asi cele vymenim za fishmana. Na ebayi sa da za 50$ (cca 36€) komplet elektronika zohnat. nuz... asi tak

P.S. Pripadne aky preamp s piezikom by ste odporucali?

Poslať 15 Mar 2012, 23:30
lukas-sk nováčik
nováčik

Príspevky: 35
nuz, uz len pre zaujimavost pisem, ze som vymenil cely preamp so snimacom. Dal som tam Fishman Presys (3 pasmovy eq so zabudovanou ladickou) a hraje to k spokojnosti. Vyslo to necelych 40€ s postovnym. Videl som, ze tieto montuju aj do Dowina gitar, tak som si vravel, ze nebude to az take spatne, ale som spokojny. Nemilu skusenost mam s niektorymi vbudovanymi ladickami, ale tato je velmi dobra.
A len pre zaujimavot, elektroniky(eq+piezo) ako Opus 3 (tieto myslim montuju do Marris) alebo Eq 7545r (napr. SX) co su take lacnejsie sa daju zohnat s postovnym (free shipping) do 15€ :)


Späť na Opravy & servis, úpravy & tuning

cron