Gitarová výuka - konzultácie - workshopy

Nová sekcia na diskusnom fóre "Gitarová výuka - konzultácie - workshopy"


Obsah fóra Sebarealizácia Opravy & servis, úpravy & tuning Oprava basy

Oprava basy

...máte niečo pokazené? Potrebujete niečo upraviť alebo opraviť? Spolu prídeme na nejaké riešenie.

Poslať 22 Júl 2011, 23:44
Grindhouse1 nováčik
nováčik

Príspevky: 73
Bydlisko: Prešov
Nepozna niekto niekoho na vychode co opravuje basgitary? Potreboval by som hmmm neviem ako sa to povie po slovensky ale po anglicky to je grounding wire a shielding. Ci by si niekto nemohol na to pozriez ci s tym kablom daco nieje a ten shielding uprimne povedane ani netusim co je :lol: ale tak mi bolo povedane ze nieco s tym by mohlo sposobovat problemi s prilisnym hucanim basgitary (pred tym to nerobila, a ano baterky som skusal vymenit :lol: )


Poslať 23 Júl 2011, 12:12
Grindhouse1 nováčik
nováčik

Príspevky: 73
Bydlisko: Prešov
Takze... vsetko bolo v pohode a fungovalo ako malo, potom som sa stahoval z domu do bytovky no a proste ked hram tak to neskutocne bzuci, az to je neznesitelne, bzucanie zmizne len vtedy ak tam ten HF level na bedni na minimum aj ked Treble na base znizim na minimum, lenze mne tento zvuk moc nevyhovuje ja mam rad vela treble. Mam aktivnu basu, menil som uz aj baterky skusal ine kable, ked som isiel dalej od bedne tak som nasiel jeden uhol pri ktorom to nehucalo pri tom ked som nehral ale jak som zacal hrat tak uz to hucalo (to som zabudol zmienit ze to huci i ked nehram) ked je hlava s bednou zapnuta a basa neni zapojena tak to nevydava ziadne bzucanie. Samozrejme som mal vzdy take jemne bzucanie ktore zmizlo ak som sa dotkol kovovej casti basi ale toto je ovela horsie a nezmizne to pri dotyku strun. A zial nemam moznost zapojit tu basu do niecoho ineho a ani zapojit inu basu abo gitaru do tej aparatury.

Poslať 23 Júl 2011, 16:35
Ondskan Obrázok užívateľa
stály inventár
stály inventár

Príspevky: 1191
Bydlisko: Ostrava

No potrebuješ to uzemniť - grouding wire a shielding je odtienenie elektroniky fóliou. Inak vyskúšaj i inakšiu zásuvku, lebo to vyzerá na starú kabeláž v bytovke a nemusí byť uzemnená.

Inak podľa mňa ak máš pájkovačku a základne elektrikárske schopnosti, čiže napr. vedieť si opraviť kábel, tak to zvládneš i sám. Plus treba mať i merák so signalizáciou skratu. Tú fóliu môžeš použiť medenú, to kúpiš cez net keď tak.

Inak užívateľ 4oci je z východu, tuším košice, a ten robí takéto veci.
Guitarist level - 16
Experience/Next level: 64292000/5532600
Gear:
Godin Progression w/ RM Pickups Magic Rails
Schecter C1 w/ SD TB4 + SH2
Laney TT50H
Checha 1x12" open back - Celestion GT12-75
T.C. Electronic G-Sharp
CarlMartin 2Wah
Korg PitchBlack
Alesis iO2 Express + Amplitube 3 + Reaper
http://bandzone.cz/guitarelectrification

Poslať 23 Júl 2011, 16:58
Grindhouse1 nováčik
nováčik

Príspevky: 73
Bydlisko: Prešov
skusal som i inu zasuvku ale nic. A nemam ziadne elektrikarske schopnosti :oops: takze radsej by som chcel aby to zrobil niekto kto vie co robi lebo ta basa nebola prave najlacnejsia


Poslať 24 Júl 2011, 14:01
Ondskan Obrázok užívateľa
stály inventár
stály inventár

Príspevky: 1191
Bydlisko: Ostrava

marianguitar píše:
Ako primiesavam sa do tejto debaty len okrajovo, ale nemas prate len odtrhnuty kabel s uzemnenia??? :?: :idea:


Veru zbehni za neakým kamošom elektrikarom, stačí aby mal aspon priemyslovku, tak nech to premerá tým merakom.
Guitarist level - 16
Experience/Next level: 64292000/5532600
Gear:
Godin Progression w/ RM Pickups Magic Rails
Schecter C1 w/ SD TB4 + SH2
Laney TT50H
Checha 1x12" open back - Celestion GT12-75
T.C. Electronic G-Sharp
CarlMartin 2Wah
Korg PitchBlack
Alesis iO2 Express + Amplitube 3 + Reaper
http://bandzone.cz/guitarelectrification

Poslať 24 Júl 2011, 14:09
Grindhouse1 nováčik
nováčik

Príspevky: 73
Bydlisko: Prešov
no asi napisem tomu 4oci nech sa na to pozrie ak robi taketo veci

Poslať 28 Júl 2011, 18:57
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

aktivna basa nema mat co uzemnenu kobylu

ten kabel je dobry napad

inde ti ten amp hra dobre? moze byt, ze mas elektriku v byte dost nahovno
Obrázok

Poslať 29 Júl 2011, 12:26
Grindhouse1 nováčik
nováčik

Príspevky: 73
Bydlisko: Prešov
hral som s tym ampom este len v predoslom dome a tam hral dobre. Ale nemozem ani vyskusat s tym hrat niekde inde kedze je to dost velke tak to by bolo zbytocne to vlacit ku niekomu inemu do domu a skusobnu uz dlho zhanam ale bezvysledne

Poslať 27 Aug 2011, 23:44
Grindhouse1 nováčik
nováčik

Príspevky: 73
Bydlisko: Prešov
myslite že kebyže idem do radioamatera tak tam by mi opravili ten kabel?


Späť na Opravy & servis, úpravy & tuning

cron