Gitarová výuka - konzultácie - workshopy

Nová sekcia na diskusnom fóre "Gitarová výuka - konzultácie - workshopy"


Obsah fóra Sebarealizácia Opravy & servis, úpravy & tuning Natiahnutie tremola

Natiahnutie tremola

...máte niečo pokazené? Potrebujete niečo upraviť alebo opraviť? Spolu prídeme na nejaké riešenie.

Poslať 28 Apr 2011, 16:38
Joe5263 okukávač
okukávač

Príspevky: 105
Bydlisko: Leles
Ahoj
Teraz som menil struny na gitare ale nastal nejaký problém. Akonáhle som natiahol struny a naladil ich sa mi natiahlo s tým aj tremolo. Pozeral som sa na to a mám na tremole 2 pružiny, takže by to malo postačovať na udržanie tremola. Navynul som na to struny hrúbky 011 (high tension). Myslíte si, že keď tam dám 009 struny tak to udrží gitara alebo si ešte k tomu mám dokúpiť ďalšiu pružinu? Vopred vám ďakujem!
My Gear:
Ibanez RG370DXL
Cort X-2 BK LH
Korg AX5G
Peavey ValveKing Royal 8

Poslať 28 Apr 2011, 16:49
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8046
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

Ako dat 009 alebo 011 struny a mat rovnako nastavene tremolo a pruziny to je sakra rozdiel... :roll:
Podla mna treba vzdy minimalne 3 pruziny a to nehovoriac o 011 strunach.
Okrem toho budes musiet aj tak kompenzovat tah strun a aj 3 pruziny budes musiet dosponovat... :wink:

Poslať 28 Apr 2011, 17:18
Ondskan Obrázok užívateľa
stály inventár
stály inventár

Príspevky: 1191
Bydlisko: Ostrava

Guitarist level - 16
Experience/Next level: 64292000/5532600
Gear:
Godin Progression w/ RM Pickups Magic Rails
Schecter C1 w/ SD TB4 + SH2
Laney TT50H
Checha 1x12" open back - Celestion GT12-75
T.C. Electronic G-Sharp
CarlMartin 2Wah
Korg PitchBlack
Alesis iO2 Express + Amplitube 3 + Reaper
http://bandzone.cz/guitarelectrification

Poslať 28 Apr 2011, 18:15
Joe5263 okukávač
okukávač

Príspevky: 105
Bydlisko: Leles
OK dík, ale neviem ako to nastavím na svojej gitare, pretože ja nemám floyd rose len nejakú kópiu. Floyd rose aj tak má malú skrutku (asi vľavo) od pružín ale ja mám tam iba 2 skrutky, ktoré prechádzajú do krku. A ešte jedna otázka: kde si viem zohnať ešte jednu pružinu do tremola, pretože na žiadnom e-shope som nenašiel a či aj tam si mám vyberať nejakú veľkosť alebo je jedno akú veľkosť a hrúbku ?
My Gear:
Ibanez RG370DXL
Cort X-2 BK LH
Korg AX5G
Peavey ValveKing Royal 8

Poslať 28 Apr 2011, 18:29
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

no vidis, ostatnym radis, ze co je dobre a sam si nevies ani tremolo dostelovat :?

kup si normalne pruziny do tremola, napr u sivcaka najdes. rozmery su rovnake, rozdiel je v tvrdosti pruzin.

dosponujes ich tymi dvoma samorezkami, ktorymi je zospodu prichyteny zaves pruzin. tie samorezky vobec nepokracuju do krku :roll:
Obrázok

Poslať 28 Apr 2011, 18:34
Joe5263 okukávač
okukávač

Príspevky: 105
Bydlisko: Leles
Tak OK, ale s takým dačom som sa ešte v živote nestretol. Na Stratocasteri som vedel nastaviť tremolo, floyd rose som vedel nastaviť ale toto ma riadne naštvalo keď mi struny napli aj tremolo na gitare a pritom som mal aj predtým na elektrickej gitare dve pružiny. Práve toto neviem či stačí dosponovať tie dve čo mám alebo si na to mám kúpiť aj tretí? Tak video som vôbec nepochopil prećo si to tu dal, pretože je tam tremolo spomenutý len okrajovo, že v akej výške má byť nastavený ale tipy tam nie sú ako na to. No jedno už :lol:. Skúsim dotiahnuť tie pružiny a nasadiť deviatky struny a aj tak potom uvidím či to bude držať alebo nie.
My Gear:
Ibanez RG370DXL
Cort X-2 BK LH
Korg AX5G
Peavey ValveKing Royal 8

Poslať 28 Apr 2011, 21:40
Ondskan Obrázok užívateľa
stály inventár
stály inventár

Príspevky: 1191
Bydlisko: Ostrava

Joe5263 píše:
Tak OK, ale s takým dačom som sa ešte v živote nestretol. Na Stratocasteri som vedel nastaviť tremolo, floyd rose som vedel nastaviť ale toto ma riadne naštvalo keď mi struny napli aj tremolo na gitare a pritom som mal aj predtým na elektrickej gitare dve pružiny. Práve toto neviem či stačí dosponovať tie dve čo mám alebo si na to mám kúpiť aj tretí? Tak video som vôbec nepochopil prećo si to tu dal, pretože je tam tremolo spomenutý len okrajovo, že v akej výške má byť nastavený ale tipy tam nie sú ako na to. No jedno už :lol:. Skúsim dotiahnuť tie pružiny a nasadiť deviatky struny a aj tak potom uvidím či to bude držať alebo nie.


S tým videom, ja som po jeho prezretí podľa neho nastavil floyd. Podľa mňa všetky tie systémy fungujú rovnako. Každopádne by som tam hodil ďalšiu pružinu. A deviatky struny by som neriešil, moc mäkké na basových strunách. To už radšej si lúp hybridy. Btw s 0.9 zabudni na akékoľvek podladenia.
Guitarist level - 16
Experience/Next level: 64292000/5532600
Gear:
Godin Progression w/ RM Pickups Magic Rails
Schecter C1 w/ SD TB4 + SH2
Laney TT50H
Checha 1x12" open back - Celestion GT12-75
T.C. Electronic G-Sharp
CarlMartin 2Wah
Korg PitchBlack
Alesis iO2 Express + Amplitube 3 + Reaper
http://bandzone.cz/guitarelectrification

Poslať 28 Apr 2011, 22:49
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

jasne..2 pruziny su malo...pri hrubsich strunach uz duplom.


min tri..a nedal by som ich rovnobezne ale jednu do stredu a dve sikmo - zvysi sa ich tah proti rovnobeznemu ulozeniu. ja by som dal ale asi 4 rovnobezne..
Obrázok

Poslať 30 Apr 2011, 12:01
Joe5263 okukávač
okukávač

Príspevky: 105
Bydlisko: Leles
Píšem preto, lebo som nenašiel nikde pružiny len s celým tremolom, takže sa pôjdem pozrieť tu do hudobnín nablízku či nemajú a keď nie tak si asi budem musieť objednať celú sadu. No presne tak mám na gitare tie pružiny ako si písal styrioci, že mám tam dve šikmo ale tretí mi v strede chýba :D. Ale asi pôjdem do toho, že nasadím štyri rovnobežne.
My Gear:
Ibanez RG370DXL
Cort X-2 BK LH
Korg AX5G
Peavey ValveKing Royal 8

Poslať 15 Jan 2012, 13:33
radosipka Obrázok užívateľa
nováčik
nováčik

Príspevky: 29
Prehodil som struny z 9 na hybridy 9/10. Predtým som mal gitaru geniálne nastavenú, výška strún jedna radosť. Teraz som skončil s výškou E v 12 polohe 4mm nad pražcom. Jediné riešenie je teda pritiahnuť zozadu struny. Moja otázka je - treba predtým povoliť všetky struny, alebo to môžem priťahovať priebežne aj s normálne naladenou gitarou? Ďakujem vopred za radu priatelia :?

Poslať 15 Jan 2012, 14:16
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8046
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

radosipka píše:
Prehodil som struny z 9 na hybridy 9/10. Predtým som mal gitaru geniálne nastavenú, výška strún jedna radosť. Teraz som skončil s výškou E v 12 polohe 4mm nad pražcom. Jediné riešenie je teda pritiahnuť zozadu struny. Moja otázka je - treba predtým povoliť všetky struny, alebo to môžem priťahovať priebežne aj s normálne naladenou gitarou? Ďakujem vopred za radu priatelia :?

Praveže to rob s natiahnutymi strunami.
V tvojom pripade budes musiet trochu pruziny v zadu na tremole pritiahnut, tak aby si dostal zase rovnovažny stav... 8)

Poslať 15 Jan 2012, 16:33
radosipka Obrázok užívateľa
nováčik
nováčik

Príspevky: 29
Veľmi pekne ďakujem za odpo, idem to teda skúsiť...Som sa hlúpo vyjadril, ale si ma správne pochopil - idem priťahovať tie pružiny a dotaz bol či nemusím predtým uvoľniť normálne gitarové struny. Čiže odomknem si zámky na hmatníku a začnem priťahovať zozadu pružiny tými dvoma skrutkami pokým nebude Floyd Rose zase rovnobežne s gitarou.

Poslať 15 Jan 2012, 18:42
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8046
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

radosipka píše:
Veľmi pekne ďakujem za odpo, idem to teda skúsiť...Som sa hlúpo vyjadril, ale si ma správne pochopil - idem priťahovať tie pružiny a dotaz bol či nemusím predtým uvoľniť normálne gitarové struny. Čiže odomknem si zámky na hmatníku a začnem priťahovať zozadu pružiny tými dvoma skrutkami pokým nebude Floyd Rose zase rovnobežne s gitarou.

Ano, ale ten stav sa bude poriebezne menit, lebp aj struny na gitare sa budu priebezne rozadovat. Na nastavenie je to taká blbá opakovačla, ale potom ked budeš používať už tú istú hrúbku, tak s tým prácu, až do ďalšej prípadne zmeny hrúbky strún nebudeš mať... 8)


Späť na Opravy & servis, úpravy & tuning