Gitarová výuka - konzultácie - workshopy

Nová sekcia na diskusnom fóre "Gitarová výuka - konzultácie - workshopy"


Obsah fóra Sebarealizácia Opravy & servis, úpravy & tuning Nastavenie stratocasteru

Nastavenie stratocasteru

...máte niečo pokazené? Potrebujete niečo upraviť alebo opraviť? Spolu prídeme na nejaké riešenie.

Poslať 21 Mar 2011, 12:28
Ondskan Obrázok užívateľa
stály inventár
stály inventár

Príspevky: 1191
Bydlisko: Ostrava

littleB píše:
marianguitar píše:
Tri pruziny su OK aj ked stretol som sa s tym, ze niekedy bol prblem s tromi pruzinami. Ale treba pozriet, ci sa daju dotiahnut hrable a tym zvysit tah a tym vykompenzovat vzajomne tahy. Este je dolezite, ci mas tie tri pruziny dve sikmo a jednu v strede (co je standard) alebo su tie dve po stranach na 1. a 5. pozicii... 8)
Inak nie je problem ked bude treba dolozit dve pruziny a nastavit to inak... :arrow:


Neviem, čo sú to hrable, a kde a ako sa doťahujú. :D Ale ako som písal - dve sú šikmo a jedna je rovno v strede. Stále však nechápem, prečo ma takto ošidili Fokusáci... :roll: To ako keby som im predal prevodovku nie s piatimi ale len s tromi prevodmi, by ma zaujímalo, ako by sa im to auto riadilo... :D


K OT, myslíš že by auto išlo lepšie keby si mal iba 3 prevody ? ked motor je nastavný na tie 3. Myslíš si, že auto by išlo lepšie ?
Guitarist level - 16
Experience/Next level: 64292000/5532600
Gear:
Godin Progression w/ RM Pickups Magic Rails
Schecter C1 w/ SD TB4 + SH2
Laney TT50H
Checha 1x12" open back - Celestion GT12-75
T.C. Electronic G-Sharp
CarlMartin 2Wah
Korg PitchBlack
Alesis iO2 Express + Amplitube 3 + Reaper
http://bandzone.cz/guitarelectrification

Poslať 21 Mar 2011, 12:43
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

ziadne osidzovanie sa nekona :shock: - bezne sa na gitary s tremolami osadzaju 3 pruziny
Obrázok

Poslať 21 Mar 2011, 12:49
Ondskan Obrázok užívateľa
stály inventár
stály inventár

Príspevky: 1191
Bydlisko: Ostrava

styrioci píše:
ziadne osidzovanie sa nekona :shock: - bezne sa na gitary s tremolami osadzaju 3 pruziny


Tiež si myslím :)
Guitarist level - 16
Experience/Next level: 64292000/5532600
Gear:
Godin Progression w/ RM Pickups Magic Rails
Schecter C1 w/ SD TB4 + SH2
Laney TT50H
Checha 1x12" open back - Celestion GT12-75
T.C. Electronic G-Sharp
CarlMartin 2Wah
Korg PitchBlack
Alesis iO2 Express + Amplitube 3 + Reaper
http://bandzone.cz/guitarelectrification

Poslať 22 Mar 2011, 11:14
littleB okukávač
okukávač

Príspevky: 120
K autu - rozdiel v prevádzke sa dá ťažké posúdiť, no išlo mi o to, že by každého šoféra sklamalo, keby si po zakúpení auta všimol, že má len trojstupňovú prevodovku, no auto kupoval s vedomím päťstupňovej. :D

K pružinám - spolieham sa na vaše názory, a nebudem to ďalej riešiť (už som uvažoval nad reklamáciou gitary :D ). Hádam raz tie dve ďalšie doplním, a budem (ako pedant) spokojný... :)

Poslať 23 Mar 2011, 16:28
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

ako napisal styrioci, bezene dodavaju 3 pruziny, niekde som videl ze davaj jednu plus ako nahradnu alebo navyse, ak niekto chce nieco kompenzovat. Ak chces 5, musis dokupit... :wink:

Poslať 23 Mar 2011, 19:51
littleB okukávač
okukávač

Príspevky: 120
marianguitar píše:
ako napisal styrioci, bezene dodavaju 3 pruziny, niekde som videl ze davaj jednu plus ako nahradnu alebo navyse, ak niekto chce nieco kompenzovat. Ak chces 5, musis dokupit... :wink:


Dajú sa vôbec zohnať kusovky? Aj tak neviem, či by som ich dokázal osadiť. :D

Poslať 23 Mar 2011, 20:11
Jurkoci Obrázok užívateľa
nováčik
nováčik

Príspevky: 77
Bydlisko: Svätý jur
littleB píše:
marianguitar píše:
ako napisal styrioci, bezene dodavaju 3 pruziny, niekde som videl ze davaj jednu plus ako nahradnu alebo navyse, ak niekto chce nieco kompenzovat. Ak chces 5, musis dokupit... :wink:


Dajú sa vôbec zohnať kusovky? Aj tak neviem, či by som ich dokázal osadiť. :D

to by si si musel dajak nastavit potom gitaru lebo predsa by si tam mal o dost vecssi tah jak keby si tam mal 3 pruziny
Ibanez BTB 600 BG-NTF

Poslať 23 Mar 2011, 22:56
littleB okukávač
okukávač

Príspevky: 120
Jurkoci píše:
to by si si musel dajak nastavit potom gitaru lebo predsa by si tam mal o dost vecssi tah jak keby si tam mal 3 pruziny


Takže práca pre gitarára navyše... :D Budem to teda radšej podrobne zvažovať. :)

Poslať 24 Mar 2011, 10:29
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

Takto: Pruziny nie je problem, mame aj my na predajni. A co sa tyka nastavenia netreba to dramatizovat, lebo ak su napr. 3 pruziny napnute velmi alebo 5 pruzin na minimum, vysledok je cca ten isty aj ked nie celkom...
V praxi som vyskusal jedno aj druhe a prijde mi lepsie tych 5 na menej, ale pozor urcite nie na minimum, co myslim ze ani nejde nastavit uz tymi vzdialenostami v tom otvore. Celkove sa mi javi ze pri 5 pruzinach (ale da sa aj zo 4) ak je tremolo zavesene, je menej "trasenia"...
Osvedcilo sa mi pichut medzi alebo pod (alebo aj, aj) pruziny molitan, potom tie pruziny nekvilia a "nehraju"... :wink:

Poslať 24 Mar 2011, 10:43
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

5 pruzin sa zvykne pouzivat aj na "blokovanie" jednozvratneho tremola. da sa 5pruzin, dotiahne sa uplne najviac co to da. tremolo tak lezi na tele gitary a stlacit ide dost tazko
Obrázok

Poslať 24 Mar 2011, 11:39
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

styrioci píše:
5 pruzin sa zvykne pouzivat aj na "blokovanie" jednozvratneho tremola. da sa 5pruzin, dotiahne sa uplne najviac co to da. tremolo tak lezi na tele gitary a stlacit ide dost tazko

Moze byt aj tak, ale to je podla mna zbytocne, nakolko podla mna staci aby ten tah pruzin bol o kus vyssi (nie o trosku, ale o dost) ale naplno to je zbytocne. Ved kto to nechce pouzivat, tak sa toho nechyta a asi aj paku ma vymontovanu... Ale da sa aj tak ako si napisal... :lol:

Poslať 24 Mar 2011, 15:49
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

fendre straty custom shop clapton sa tak robia napr :)
Obrázok

Poslať 24 Mar 2011, 23:46
littleB okukávač
okukávač

Príspevky: 120
Zaujímavé informácie, vďaka páni za obohatenie diskusie! :wink:
Marián, som veľmi rád, že i vy to robíte. No momentálne som v SR len výnimočne, takže ak by sa dalo, v lete by som sa potom zastavil v žilinskej pobočke aj s gitarou... :D

Predchádzajúci

Späť na Opravy & servis, úpravy & tuning

cron