Gitarová výuka - konzultácie - workshopy

Nová sekcia na diskusnom fóre "Gitarová výuka - konzultácie - workshopy"


Obsah fóra Sebarealizácia Opravy & servis, úpravy & tuning Je to na reklamáciu?

Je to na reklamáciu?

...máte niečo pokazené? Potrebujete niečo upraviť alebo opraviť? Spolu prídeme na nejaké riešenie.

Poslať 30 Sep 2010, 20:58
stanchezz nováčik
nováčik

Príspevky: 51
Bydlisko: Vranov nad Toplou
to by bolo fajn,diky :)

Poslať 01 Okt 2010, 08:14
TheSnehuliak nováčik
nováčik

Príspevky: 47
no aj ja som zvedavý čo to bude potom dotiahnem do Prešova aj ja svojho Valvekinga ked sa nenájde v Košiciach nejaký fundovanejší gitarista :oops:

Poslať 01 Okt 2010, 13:11
TheSnehuliak nováčik
nováčik

Príspevky: 47
stanchezz , akú máš gitaru? Mňa ten zvuk tiež poriadne serie na tom kombe ked pridám viac basy,skúsil som inú gitarku a bolo to lepšie,ale aj tak sa mi to nezdá a ked naňho pripojím Metalmaster tak len trocha pridám bass na efekte a už to robí aj ked len brnknem

Poslať 01 Okt 2010, 14:11
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8055
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

TheSnehuliak píše:
stanchezz , akú máš gitaru? Mňa ten zvuk tiež poriadne serie na tom kombe ked pridám viac basy,skúsil som inú gitarku a bolo to lepšie,ale aj tak sa mi to nezdá a ked naňho pripojím Metalmaster tak len trocha pridám bass na efekte a už to robí aj ked len brnknem

Pozor, nie je to vylucene, ze to robi interakcia konkretneho snimaca /frekvencne/ v korelacii s konkretnym nastavenim korekcii na kombe... :idea:

Poslať 01 Okt 2010, 15:34
TheSnehuliak nováčik
nováčik

Príspevky: 47
no rozmýšľal som o lepšom snímači,ale asi rovno investujem do lepšej gitarky ked sa preukáže že chyba je v nej a nie v kombe

Poslať 01 Okt 2010, 16:26
fishvilo Obrázok užívateľa
nováčik
nováčik

Príspevky: 72
Bydlisko: Prešov

podľa toho čo som počul sa mi zdá, že je niečo s reproduktorom. To isté mal kámoš na Laney a vlastne problém bol v tom, že vyhulil gain na plno, stiahol stredy a basy dal tiež naplno. Ako dobrý "hluchý" muzikant to vyhulil a odpálil reprák. Reklamačku mu síce uznali, ale sám si priznal, že to zrejme po....l on sám. Nemusí to však byť rovnaký problém. Iný kámoš má VK112, skúšali sme to aj viac vyhuliť a ide v pohode. Asi bude treba pozrieť v predajni v PO.
Sú tam skvelí ľudia, tak tam jednoducho zájdi. Z VT to je zopák kilometrov - určite sa Ti to oplatí. (skús sa pohrať s gainom a korekciami, či to robí aj tak)
Fender Stratocaster custom
Kramer Striker 211 Custom Trans Purple
Epiphone Les Paul Custom
Ibanez AEG8E, EWC30
Ibanez RG350DXW
Schecter Demon 6 FR
Peavey Valve King 100 Head
Peavey VK412 cabinet
Boss GX-700, Marshall 8008 poweramp
BlackStar HT212
do bezvedomia krabičiek :-)

Poslať 01 Okt 2010, 16:41
stanchezz nováčik
nováčik

Príspevky: 51
Bydlisko: Vranov nad Toplou
takto,gitaru mam Schecter Omen 6, a korekcie na kombe mam nastavene podla "krabice" od komba,je tam zobrazenych zopar prikladov nastaveni podla zanru hudby,cize nemalo by to byt nejako "prehulene"..

Poslať 01 Okt 2010, 16:50
fishvilo Obrázok užívateľa
nováčik
nováčik

Príspevky: 72
Bydlisko: Prešov

ja mám radšej nastavenie podľa ucha ako podľa krabice. :lol:
Myslel som to tak, aby si skúsil ubrať gain a basy takmer na minimum a uvidíš, čo to urobí. Už len preto, aby si to vedel v predajni povedať, čo všetko si skúšal, či to pomohlo, alebo nie. Aj oni potrebujú komplet info, aby vedel servisák pri reklamácii veci riešiť rýchlejšie..
Gitara je OK. Tiež mám Schecter - okrem iných - myslím, si, že super gitary (aspoň tá moja je)..
Fender Stratocaster custom
Kramer Striker 211 Custom Trans Purple
Epiphone Les Paul Custom
Ibanez AEG8E, EWC30
Ibanez RG350DXW
Schecter Demon 6 FR
Peavey Valve King 100 Head
Peavey VK412 cabinet
Boss GX-700, Marshall 8008 poweramp
BlackStar HT212
do bezvedomia krabičiek :-)

Poslať 01 Okt 2010, 20:53
Ondskan Obrázok užívateľa
stály inventár
stály inventár

Príspevky: 1191
Bydlisko: Ostrava

Ja mam tiež schecter a tiež úplna spokojnosť až na snímače, ale to je len kozmetická vada. Inak sme OT.

Čo sa týka tých zvukov, čo som skúšal tak presety čo su v manuáloch tak to bola vždy bieda a rockový zvuk znamenal basy a výšky naplno + gain skoro na max. Skus fintu všetko na 12 a hraj na E a A strunách a pridávaj basy do vtedy než to bude po chuti a potom D a g a stredy a nakoniec h a e s výškami. najlepšie ešte keď budeš mať zavreté oči.
Guitarist level - 16
Experience/Next level: 64292000/5532600
Gear:
Godin Progression w/ RM Pickups Magic Rails
Schecter C1 w/ SD TB4 + SH2
Laney TT50H
Checha 1x12" open back - Celestion GT12-75
T.C. Electronic G-Sharp
CarlMartin 2Wah
Korg PitchBlack
Alesis iO2 Express + Amplitube 3 + Reaper
http://bandzone.cz/guitarelectrification

Poslať 01 Okt 2010, 21:30
stanchezz nováčik
nováčik

Príspevky: 51
Bydlisko: Vranov nad Toplou
Ondskan píše:
Ja mam tiež schecter a tiež úplna spokojnosť až na snímače, ale to je len kozmetická vada. Inak sme OT.

Čo sa týka tých zvukov, čo som skúšal tak presety čo su v manuáloch tak to bola vždy bieda a rockový zvuk znamenal basy a výšky naplno + gain skoro na max. Skus fintu všetko na 12 a hraj na E a A strunách a pridávaj basy do vtedy než to bude po chuti a potom D a g a stredy a nakoniec h a e s výškami. najlepšie ešte keď budeš mať zavreté oči.


super,dobry tip s tymi strunami,diky,vyskusam!!! :) Inak,momentalne nastavenie je Gain-7/10 Basy 8/10 Stredy 4/10 Vysky 7,5/10

Poslať 02 Okt 2010, 13:47
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8055
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

Ak by si tymto nic nevyriesil, tak zavolaj na predajnu v Presove, ze sme spolu hovorili na fore, nech tam podla vasej dohody niekoho skuseneho zozenu a stretnete sa tam a otestujete... :arrow:
Ja dam po svojej linii tiez veducej vediet... :wink:

Poslať 02 Okt 2010, 21:10
stanchezz nováčik
nováčik

Príspevky: 51
Bydlisko: Vranov nad Toplou
velmi pekne Ti dakujem! :D

Poslať 02 Okt 2010, 21:25
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8055
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

stanchezz píše:
velmi pekne Ti dakujem! :D

V pohode, treba zistit, co a ako aby si nedopadol tak, ze tam nebude ziadna chyba a bude ta to zbytocne stat prepravu... :roll:

Poslať 02 Okt 2010, 23:10
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

zatlm si struny lepiacou paskou alebo molitanom medzi za kobylou, ako idu do tela a na hlave.

napr takto:

Obrázok
obr klikaci, vsimni si na ibaneze vpravo ako je kobyla..to iste aj na hlave a daj vediet, ci to pomohlo

mne to zneje ako tento problem

http://www.youtube.com/watch?v=gzOQJz-u ... re=related
Obrázok

Poslať 03 Okt 2010, 13:26
TheSnehuliak nováčik
nováčik

Príspevky: 47
no dal som tam kus karimatky aj ku kobylke aj ku hlave a to isté ešte poskúšam s tou lepiacou páskou,gitaru mám tiež omen 6 ako stanchezz

PredchádzajúciĎalší

Späť na Opravy & servis, úpravy & tuning

cron