Gitarová výuka - konzultácie - workshopy

Nová sekcia na diskusnom fóre "Gitarová výuka - konzultácie - workshopy"


Obsah fóra GuitarMania Iné Upgrade

Upgrade

...neviete kam zaradiť otázku? Spýtajte sa na to, čo vás zaujíma tu

Poslať 10 Máj 2012, 20:44
ITIetalista Obrázok užívateľa
okukávač
okukávač

Príspevky: 151

:roll: takže chcel by som vedieť či je možné odstrániť TONE potenciometer a nastaviť to tak aby to bolo nastavené ako keby bolo Tone stále na MAX. :lol: a VOLUME by som dal nižšie (kde je teraz TONE) a pri hraní by sa nepretáčal keď doňho omylom pri hre drgnem... a do prázdneho otvoru (kde bolo pôvodne VOLUME (VOLUME už bude tam kde bolo TONE) by som zaplátal. takže by bolo dole VOLUME potenciometer hore zaplátaná diera po potenciometri a 3WAY Switch. (gitara CORT X-2)... načo sa do gitary dáva TONE potenciometer? na B.C. Rich Warlock gitare s kobylkovým snímačom bolo len VOLUME tak načo tam je aj TONE na daktorých gitarách?

prípadne nič neplátať a prehodiť VOLUME(dať dole) s TONE (dať hore) a na TONE 2Way SWITCH poloha dole MAX TONE a hore na MIN. dalo by sa?
http://shop.sollerguitars.com/product_i ... 0-cbk.html
na tone odkaz hore dačo takéto :D

http://ulozto.sk/xXmpHKA/cort-x-2lh-bk-19642-jpg
takto si predstavujem výsledok.
Nastavenia pre Vypyr komba nájdete na: http://www.vypyrsettings.fr/?choice=select
_________________
Guitars:
Ibanez RG170DXL (Electric) - stock
Cort X-2 LH (Electric) - customed- white, fixed bridge, 1volume, 3way switch, Pickups: Bridge EMG HZ humbucker, Neck no-name singlecoil.
Amplifiers:
Peavey Vypyr 15 head + homemade reprobox
_________________

Poslať 10 Máj 2012, 23:27
lukas-sk nováčik
nováčik

Príspevky: 35
no ked chces ten tone natrvalo odstranit, tak to by som nazval downgrade :D ne upgrade :D

Poslať 11 Máj 2012, 07:43
ITIetalista Obrázok užívateľa
okukávač
okukávač

Príspevky: 151

Veď načo tam je Tone keď je furt na max inak to má blbý zvuk.
Nastavenia pre Vypyr komba nájdete na: http://www.vypyrsettings.fr/?choice=select
_________________
Guitars:
Ibanez RG170DXL (Electric) - stock
Cort X-2 LH (Electric) - customed- white, fixed bridge, 1volume, 3way switch, Pickups: Bridge EMG HZ humbucker, Neck no-name singlecoil.
Amplifiers:
Peavey Vypyr 15 head + homemade reprobox
_________________

Poslať 11 Máj 2012, 11:21
Ondskan Obrázok užívateľa
stály inventár
stály inventár

Príspevky: 1191
Bydlisko: Ostrava

ITIetalista píše:
Veď načo tam je Tone keď je furt na max inak to má blbý zvuk.


Tak ono sa to na min ani moc nedáva. I ja som bol purista, že načo, ale vyskúšaj si zahrať s "veľkým" chorusom s tone na min a potom to swell na max, pre mňa nádherný efekt. Druhá vec, načo to slúži zistíš až keď si zahráš na dospelom aparáte a po čase keď začneš hladať farby zvuku na gitare.
Guitarist level - 16
Experience/Next level: 64292000/5532600
Gear:
Godin Progression w/ RM Pickups Magic Rails
Schecter C1 w/ SD TB4 + SH2
Laney TT50H
Checha 1x12" open back - Celestion GT12-75
T.C. Electronic G-Sharp
CarlMartin 2Wah
Korg PitchBlack
Alesis iO2 Express + Amplitube 3 + Reaper
http://bandzone.cz/guitarelectrification

Poslať 11 Máj 2012, 12:44
ITIetalista Obrázok užívateľa
okukávač
okukávač

Príspevky: 151

takže to tam mám radšej nechať asi čo.... ale dali to dosť blbo ten VOLUME potenciometer furt ho pretočím trochu na menšiu hlasitosť... dať tam radšej ten SWITCH? alebo VOLUME tiež je na niečo dobrý? veď volume sa nastavuje na zosilňovači nie? takže na gitare by mal byť na MAX stále?

a stále neviem odpoveď prečo gitary s 1HB tone nemajú...
Nastavenia pre Vypyr komba nájdete na: http://www.vypyrsettings.fr/?choice=select
_________________
Guitars:
Ibanez RG170DXL (Electric) - stock
Cort X-2 LH (Electric) - customed- white, fixed bridge, 1volume, 3way switch, Pickups: Bridge EMG HZ humbucker, Neck no-name singlecoil.
Amplifiers:
Peavey Vypyr 15 head + homemade reprobox
_________________

Poslať 11 Máj 2012, 13:11
Ondskan Obrázok užívateľa
stály inventár
stály inventár

Príspevky: 1191
Bydlisko: Ostrava

ITIetalista píše:
takže to tam mám radšej nechať asi čo.... ale dali to dosť blbo ten VOLUME potenciometer furt ho pretočím trochu na menšiu hlasitosť... dať tam radšej ten SWITCH? alebo VOLUME tiež je na niečo dobrý? veď volume sa nastavuje na zosilňovači nie? takže na gitare by mal byť na MAX stále?

a stále neviem odpoveď prečo gitary s 1HB tone nemajú...


To isté čo som napísal pre tone platí pre volume. To že nemajú je spôsobené tým, že také gitary používajú hlavne rytmický hráči a najmä v metale. Tam to nieje až také potrebné, ale vždy to je o individuálnom prístupe.
Pozri si toto video:
https://www.youtube.com/watch?v=msPiKYuuRiQ

i tuto dosť s tým hrá https://www.youtube.com/watch?v=3l2oz_htG1M
Guitarist level - 16
Experience/Next level: 64292000/5532600
Gear:
Godin Progression w/ RM Pickups Magic Rails
Schecter C1 w/ SD TB4 + SH2
Laney TT50H
Checha 1x12" open back - Celestion GT12-75
T.C. Electronic G-Sharp
CarlMartin 2Wah
Korg PitchBlack
Alesis iO2 Express + Amplitube 3 + Reaper
http://bandzone.cz/guitarelectrification

Poslať 11 Máj 2012, 14:34
ITIetalista Obrázok užívateľa
okukávač
okukávač

Príspevky: 151

...asi to bude lepšie bez používania TONE :lol: hrám METAL/ROCK takže to mám stále na max...
ako to robí aby sa mu nerozladila gitara s jedno-zvratným tremolom bez zámkov :shock: dosť to rozkolísava aj tlačí na to... (v 2videu)

a aspoň prepínač sa nedá vymeniť za iný (3way SWITCH)? ten plastový vrch odpadáva...
Nastavenia pre Vypyr komba nájdete na: http://www.vypyrsettings.fr/?choice=select
_________________
Guitars:
Ibanez RG170DXL (Electric) - stock
Cort X-2 LH (Electric) - customed- white, fixed bridge, 1volume, 3way switch, Pickups: Bridge EMG HZ humbucker, Neck no-name singlecoil.
Amplifiers:
Peavey Vypyr 15 head + homemade reprobox
_________________

Poslať 11 Máj 2012, 15:30
Ondskan Obrázok užívateľa
stály inventár
stály inventár

Príspevky: 1191
Bydlisko: Ostrava

ITIetalista píše:
...asi to bude lepšie bez používania TONE :lol: hrám METAL/ROCK takže to mám stále na max...
ako to robí aby sa mu nerozladila gitara s jedno-zvratným tremolom bez zámkov :shock: dosť to rozkolísava aj tlačí na to... (v 2videu)

a aspoň prepínač sa nedá vymeniť za iný (3way SWITCH)? ten plastový vrch odpadáva...


Ale veď tam máš 5way switch, samozrejme že sa to dá vymeniť. Každopádne skúsil by som lepidlo :)
Guitarist level - 16
Experience/Next level: 64292000/5532600
Gear:
Godin Progression w/ RM Pickups Magic Rails
Schecter C1 w/ SD TB4 + SH2
Laney TT50H
Checha 1x12" open back - Celestion GT12-75
T.C. Electronic G-Sharp
CarlMartin 2Wah
Korg PitchBlack
Alesis iO2 Express + Amplitube 3 + Reaper
http://bandzone.cz/guitarelectrification

Poslať 11 Máj 2012, 17:34
ITIetalista Obrázok užívateľa
okukávač
okukávač

Príspevky: 151

rozhodol som sa odmontovať TONE a dať tam 3way SWITCH a tam kde je teraz SWITCH zaplátať ale nevie ako ešte... :lol:
+ nemám tam 5polohový ale 3polohový prepínač...
ešte si to rozmyslím uvidím do leta ešte...
Nastavenia pre Vypyr komba nájdete na: http://www.vypyrsettings.fr/?choice=select
_________________
Guitars:
Ibanez RG170DXL (Electric) - stock
Cort X-2 LH (Electric) - customed- white, fixed bridge, 1volume, 3way switch, Pickups: Bridge EMG HZ humbucker, Neck no-name singlecoil.
Amplifiers:
Peavey Vypyr 15 head + homemade reprobox
_________________


Späť na Iné

cron