Gitarová výuka - konzultácie - workshopy

Nová sekcia na diskusnom fóre "Gitarová výuka - konzultácie - workshopy"


Obsah fóra GuitarMania Iné nožný spínač

nožný spínač

...neviete kam zaradiť otázku? Spýtajte sa na to, čo vás zaujíma tu

Poslať 27 Okt 2008, 22:47
rocker Obrázok užívateľa
nováčik
nováčik

Príspevky: 85
Bydlisko: Nemšová
čo je to a ako vlastne funguje nožný spínač??? :oops: :)

Poslať 27 Okt 2008, 23:00
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

rocker píše:
čo je to a ako vlastne funguje nožný spínač??? :oops: :)

ako ti uz nazov napoveda, nozny spinac umoznuje prepinanie nohou (stlacenim prislusneho spinaca) roznych funkcii na kombe, multiefekte, efekte...atd....
Najcastejsie sa na kombach prepinaju kanly Clean/Lead j cisty/skresleny ale moze byt aj zapinanie/vypinanieefektu atp... moznosti je dost... :wink:

Poslať 28 Okt 2008, 01:06
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

funguje na rozne sposoby, najbeznejsie tzv. skratovanim jacku
Obrázok

Poslať 28 Okt 2008, 14:24
rocker Obrázok užívateľa
nováčik
nováčik

Príspevky: 85
Bydlisko: Nemšová
a natom si mozem navolit neak ze co budem ktorym tym gombikom prepinat na tom spinaci noznom :?: :wink:

Poslať 28 Okt 2008, 17:53
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

rocker píše:
a natom si mozem navolit neak ze co budem ktorym tym gombikom prepinat na tom spinaci noznom :?: :wink:

Vacsinou je v kombe alebo v tom konkretnom zariadeni dane, co a aka funkcia sa noznym prepinacom da spinat... :wink:

Poslať 28 Okt 2008, 18:00
rocker Obrázok užívateľa
nováčik
nováčik

Príspevky: 85
Bydlisko: Nemšová
a je jedno kolko bude mat ten nozny spinac tych zuplikov aj 8 trebarz tak nakazdom bude cosi ine ?

Poslať 28 Okt 2008, 18:48
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

rocker píše:
a je jedno kolko bude mat ten nozny spinac tych zuplikov aj 8 trebarz tak nakazdom bude cosi ine ?

zuplikov tam nozes mat hafo kolko chces. Ide o to, ze ti tam budu k nicomu, pretoze (opakujem a prizvukujem), to co sa da noznym spinacom ovladat urcuje to kombo alebo zariadenie. Ak je napr. kombo, kde je urcene, ze sa da noznym spinacom prepinat kanaly (cisty/skresleny) a on/off efekt, tak na to ti staci spinac s dvomi zupmikami = cuplikmi = switch a hotovo. Okrme toho ak by bol spinac na viacej funkci toto by uz asi neobsluzila obycajna stereo jack koncovka, ufff...

Poslať 28 Okt 2008, 21:48
rocker Obrázok užívateľa
nováčik
nováčik

Príspevky: 85
Bydlisko: Nemšová
ano ano myslel som cupplik som sa sekol ze zuplik :D tak dakujem za vycerpavajucu odpoved :D dufam ze som ta o moc casu noedobral :D takze ak som to spravne pochopil ten nozny spinac musi byt s danym kombom kompatibilne vsak? :)

Poslať 28 Okt 2008, 22:56
styrioci Obrázok užívateľa
ADMIN

Príspevky: 2269
Bydlisko: Kosice

rocker píše:
ten nozny spinac musi byt s danym kombom kompatibilne vsak? :)

hura :)
Obrázok

Poslať 28 Okt 2008, 23:38
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR


Poslať 29 Okt 2008, 13:05
rocker Obrázok užívateľa
nováčik
nováčik

Príspevky: 85
Bydlisko: Nemšová
marianguitar píše:
:) :D 8) :lol: musime byt trpezlivy a hapavy 4oci....

ste borci :D ( hapavy = chápavy ) a dakujem

Poslať 29 Okt 2008, 17:43
marianguitar Obrázok užívateľa
V.I.P.
V.I.P.

Príspevky: 8057
Obrázky: 327
Bydlisko: Piešťany, SR

rocker píše:
marianguitar píše:
:) :D 8) :lol: musime byt trpezlivy a hapavy 4oci....

ste borci :D ( hapavy = chápavy ) a dakujem


Dufam, ze si sa neurazil, trochu zartu nazaver. Ale pytat sa mozes dalej co ta zaujima. Radi pomozeme... 8)

Poslať 29 Okt 2008, 19:16
rocker Obrázok užívateľa
nováčik
nováčik

Príspevky: 85
Bydlisko: Nemšová
nie neurazil som sa :D ale ked sa mozem pytat tak sa idem estepitat :D ako zistim ze ten nozny spinac je k tomu kombu kompatibilny musi to byt ta ista znacka alebo co ?

Poslať 29 Okt 2008, 19:37
ArEs Obrázok užívateľa
stály inventár
stály inventár

Príspevky: 1105
Bydlisko: BY

nemusi .. napis konkretne o ake kombo sa ti jedna a popripade ti potom mozeme nejaky footswitch odporucit ..

Poslať 29 Okt 2008, 19:41
rocker Obrázok užívateľa
nováčik
nováčik

Príspevky: 85
Bydlisko: Nemšová
no dobre roland cube 20x tam sa da co pripojit ? :)

Ďalší

Späť na Iné